• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

ARF Ialoveni. Localitatea Costești a inaugurat stadionul

29 aug 2023 de Reporter FMF
GALERIE

De Ziua Independenței Republicii Moldova, a fost inaugurat Complexul Turistic Sportiv Costești. Construcția arenei a început în 2017 și a costat 32,4 milioane de lei. La eveniment au participat autoritățile publice locale, conducerea ARF Ialoveni, reprezentanții FMF și alți oaspeți de onoare. 

 

Autoritățile din Costeși își propun ca noua arenă să devină gazdă a competițiilor sportive atât locale, cât și republicane. Complexul are o capacitate de 1500 de locuri pentru suporteri, piste de alergare, spațiu pentru antrenamente, teren sportiv cu dimensiunile 105×68 metri, condiții sanitaro-igienice pentru beneficiari conform standardelor, parcare pentru spectatori, rețea de apeduct și canalizare conectată.

 

„Ne bucurăm nespus de mult pentru realizarea și finanțarea acestui proiect pentru localitatea noastră. Sper că localitatea, cât și tot raionul Ialoveni, va beneficia de condiții bune pentru a petrece o viață normală în societate”, a spus Vasile Bortă, primarul satului Costești.

 

„Participăm astăzi la un eveniment destul de important în viața satului Costești, a raionului Ialoveni, cât și a Republicii Moldova. Astăzi sărbătorim 32 de ani de la Independența Republicii Moldova. În acești 32 de ani am contribuit cu toții să avem o țară democratică, să fim recunoscuți în lume, să ducem faima poporului nostru pe toate meridianele lumii. Astăzi, prin deschiderea acestui edificiu modern la Costești, care corespunde tuturor cerințelor, este o mare sărbătoare. Eu vă felicit cu aceast eveniment important și vă doresc sănătate. La mulți ani Costești! La mulți ani Republica Moldova! Să fim patrioți, să fim uniți și să dezvoltăm țara noastră, Republica Moldova”, a spus președintele raionului Ialoveni, Mihai Silistraru.

 

„Asistăm astăzi la un eveniment frumos de anvergură mare pentru o localitate, cum este Costești, crearea unei  infrastructuri sportive pentru toți amatorii de sport. Vă doresc ca pe acest teren să se desfășoare foarte multe evenimente sportive, cu rezultate frumoase. Stadionul întrunește condițiile pentru desfășurarea competițiilor mari. Eu vă promit că o să aducem pe acest teren meciuri importante, naționale și internaționale”, a spus Dragoș Hîncu, vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal. 

 

Cu un un mesaj a venit și președintele ARF Ialoveni, Eduard Munteanu, care a felicitat toată comunitatea fotbalistică implicată la finalizarea lucrărilor la stadion. El a menționat că arena corespunde standardelor naționale, iar acest fapt va spori dezvoltarea fotbalului din raionul Ialoveni. Președintele ARF a înmânat diplome de gratitudine domnilor Vasile Bortă, primarul satului Costești, Leonid Oleinicenco, președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Mihai Silistraru, președintele Raionului Ialoveni și Veaceslav Ionaș, responsabil pe domeniul sportului din satul Costești.