• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

OFFS. Mai multe școli din Republica Moldova au beneficiat de echipament sportiv gratuit

14 aug 2023 de Reporter FMF
GALERIE

Într-o inițiativă impresionantă de sprijin a Federației Moldovenești de Fotbal cu suportul Ambasadei Suediei de la Chișinău pentru proiectul Open Fun Football Schools (OFFS) din Moldova, a fost oferită o donație valoroasă de echipament sportiv în valoare de 45.000 EURO. Evenimentul a fost organizat sub îndrumarea CCPA/OFFS Moldova și a adunat mai multe personalități și entități angajate în dezvoltarea societății prin promovarea sportului și a educației.

 

Printre oaspeții de onoare la eveniment s-au numărat: Karin Borovic, Șefă a Secției Cooperare pentru Dezvoltare, Ambasada Suediei în Chișinău, Tatiana Lungu, Coordonatoare de Programe, Ambasada Suediei în Chișinău, Sergiu Gurin, Secreter de stat, Ministerul Educației și Cercetării, Alexei Grosu, Șef adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică, comisar-șef, Inspectoratul General de Poliție și Dănuț Oprea, Director Tehnic FMF.

 

De echipamentul sportiv în valoare de 45 000 EUR au beneficiat:

s. Ocnița, (raionul Ocnița), s. Hrușova (raionul Criuleni), orașul Ungheni (raionul Ungheni), s. Copceac (UTA Găgăuzia), mun. Ceadâr – Lunga (UTA Găgăuzia), or. Taraclia (raionul Taraclia) s. Slobozia - Dușca (raionul Criuleni), s. Mândrești (raionul Telenești), s. Mănoilești (raionul Ungheni), or. Sângera (mun. Chișinău), or. Slobozia (reg. Transnistreană), or. Dubăsari (reg. Transnistreană).

 

De la lansarea sa în anul 2006, proiectul Open Fun Football Schools (OFFS) a adunat peste 100.000 de copii și 2.700 de antrenori din toate regiunile țării, de pe ambele maluri ale Nistrului, contribuind la dezvoltarea societății prin promovarea valorilor fundamentale, inclusiv pacea, incluziunea socială și egalitatea de gen.

Proiectul OFFS este implementat în țara noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, OFFS este susținut de Agenția Internațională Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.