• Fii alături de Echipa Țării

Proiectul ”NOI”. Seminar internațional în Moldova

14 aug 2023 de Sandu Grecu
GALERIE

 

Timp de 2 zile, la CPSM de la Vadul lui Vodă a avut loc un seminar internațional, care a avut drept scop perfecționarea proiectului “NOI”. La eveniment au participat antrenori ai selecționatelor naționale și regionale, manageri ai Departamentului Tehnic FMF și expertul UEFA, Roger Meichtry, din Elveția.

 

În cadrul seminarului, tehnicienii au făcut un schimb de opinii despre realizările proiectului ”NOI” în ultimii 2 ani și au stabilit scopurile și obiectivele pentru anul 2024. Au fost revăzute anumite elemente din procesul de antrenament al tinerilor fotbaliști, s-a discutat despre dificultățile și realizările FMF la nivel de selecționate regionale și competiții organizate.

 

Directorul tehnic FMF, Dănuț Oprea a oferit informații detailate despre dezvoltarea fotbalului de elită în Republica Moldova și despre felul în care a fost implementată Strategia de dezvoltare a FMF.

 

După încheierea seminarului, participanții au asistat din tribune la finalele turneului ”Viitorul”, competiție care face parte din Proiectul de dezvoltare ”NOI” și care și-a stabilit echipa învingătoare și premiantele din acest an competițional.

 

Proiectul „NOI” reprezintă un model comun de dezvoltare a fotbalului de juniori de elită din țara noastră. Scopul acestuia este descoperirea și formarea noilor talente în baza metodelor moderne de antrenament. În acest context, este elaborat un sistem de pregătire unic al copiilor și juniorilor în cadrul școlii de fotbal, cu recomandări pentru dezvoltarea complexă a jucătorului în conformitate cu caracteristicile de vârstă și metode de pregătire și organizare a jocului în echipă, având la bază conceptul stilului național de joc.