• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin WU19. Interviu cu Alexandra Bocancea, după meciurile cu România

13 aug 2023 de Reporter FMF

Naționala Moldovei WU19 a suferit două înfrângeri în meciurile amicale cu selecționata României. Ambele partide s-au jucat la Buftea, România. Gazdele s-au impus cu un scor general de 14:1, singura reușită a echipei noastre fiind opera Aminei Donțu. 

 

Antrenoarea naționalei feminine WU19 a Republicii Moldova, Alexandra Bocancea a oferit un interviu despre experiența și provocările pe care echipa sa le-a avut în cele două meciuri amicale cu reprezentativa României.

 

Întrebare: Cum ați caracteriza pe scurt cele două meciuri amicale cu naționala WU19 a României? Cât de utile au fost?

Răspuns: Cele două meciuri jucate împotriva selecționatei României au evidențiat nivelul nostru de pregătire. Am suferit înfrângeri categorice în toate elementele jocului. E destul de greu să revii și să joci meciuri la un nivel atât de înalt după vacanță. Echipa noastră este într-un proces de formare și consolidare, având multe aspecte asupra cărora trebuie să lucrăm.

 

Întrebare: Ați declarat anterior că „meciurile amicale din România vor reprezenta o oportunitate excelentă de a vedea la ce mai trebuie să lucrăm și de a identifica punctele noastre tari și vulnerabilitățile pe care trebuie să le abordăm." Ați reușit ce v-ați propus?  

Răspuns: Toate fetele au avut oportunitatea de a juca și fiecare a avut șansa de a se evidenția. Vom trage concluzii și vom face tot posibilul pentru a îmbunătăți performanța echipei. Însă, voi recunoaște că obiectivele și sarcinile stabilite pentru cele două meciuri nu au fost îndeplinite în totalitate.

 

Întrebare: Acestea au fost ultimele amicale înainte de preliminariile Campionatului European 2023/24. Care este obiectivul nostru la această ediție? 

Răspuns: Să jucăm demn. Ne așteaptă o luptă grea. În grupa noastră avem adversari puternici. Slovenia este favorita turneului, am jucat cu ea acum un an. Azerbaidjan și Kosovo sunt echipe cu un caracter puternic și jucătoare care evoluează în afara țării lor.

 

Întrebare: Un mesaj pentru fete înainte de startul preliminariilor! 

Răspuns: Îndemn fetele să abordeze fotbalul cu seriozitate și să se dedice pregătirii individuale. Participarea constantă la antrenamentele din cluburile lor este esențială. Și cel mai important, să depună eforturi în fiecare zi pentru a-și îmbunătăți abilitățile fotbalistice.

 

Amintim, că în urma tragerii la sorți a grupelor din cadrul preliminariilor Campionatului European pentru junioare WU19, ediția 2023/2024, care a avut loc pe 16 iunie la Nyon, Elveția, naționala WU19 a Moldovei a fost repartizată în grupa B3 alături de Slovenia, Kosovo și Azerbaidjan. 

Mini-turneul va avea loc în Slovenia, în perioada 7-15 noiembrie 2023.