• Fii alături de Echipa Țării

Comitetele FMF

Comitetul de organizare a Competițiilor al FMF. Deciziile din 10 august 2023

10 aug 2023 de Reporter FMF

În ședința din 10 august 2023, Comitetul de organizare a Competițiilor al FMF a adoptat următoarele decizii importante:

 

1.De a aproba Regulamentul Campionatului Republicii Moldova la fotbal între copii și juniori, ediția 2023 - 2024.

 

2.De a aproba Regulamentul Campionatului Republicii Moldova la fotbal feminin WU-12, ediția 2023.

 

3.De a aproba Calendarul de desfășurare a meciurilor în cadrul Campionatului Republicii Moldova la fotbal, Liga 1, ediția 2023 - 2024.

 

4.De a aproba Calendarul de desfășurare a meciurilor în cadrul Campionatului Republicii Moldova la fotbal, Liga 2, ediția 2023 - 2024.

 

5.De a aproba Calendarul de desfășurare a meciurilor în cadrul Cupei Republicii Moldova la fotbal MOLDTELECOM, ediția 2023 - 2024.

 

6.De a reprograma meciul din Campionatul Republicii Moldova la fotbal, Ediția 2023 - 2024, Etapa I-a din Liga 2, dintre echipele FC Constructorul Leova vs FC Slobozia Mare, de pe data de 13.08.2023 pentru o dată care se va stabili ulterior.

 

7.FMF a invitat președintele FC Văsieni, Teodor Scafari, solicitând explicații pe marginea demersului înaintat cu privire la retragerea din Liga I a Campionatului Republicii Moldova la fotbal. Dl Teodor Scafari a menționat că înțelege faptul despre crearea unei confuzii prin înaintarea scrisorii din 07.08.2023 cu privire la retragerea echipei FC Văsieni din Liga 1 a Campionatului Republicii Moldova la Fotbal, dar la acel moment echipa nu dispunea de susținere financiară. Abia după expedierea demersului au fost identificați parteneri, care sunt de acord să sprijine clubul și a informat din nou FMF prin demersurile din 08.08.2023. În concluzie, Anatolie Ostap, Președintele Comitetului de Organizare a Competițiilor al FMF, a informat că, reieșind din desfășurarea la data de 07.08.2023 a ședinței Comitetului de Organizare a Competițiilor, atât membrii comitetului, cât și reprezentanții Departamentului de Competiții al FMF, au încercat să contacteze reprezentanții clubului pentru a primi o explicație viabilă la cele notificate, însă fără rezultat. Mai mult, au fost contactați reprezentanții Asociației Teritoriale de Fotbal din Ialoveni, care au confirmat informațiile despre retragerea clubului FC Văsieni, prezentând extrase din mesajele expediate și comunicatele postate de președintele clubului pe platformele sociale, care conțin informație identică și evocă despre retragerea clubului din campionat. În aceste împrejurări și reieșind din faptul că formatul campionatului, inclusiv numărul echipelor, a fost aprobat de Comitetul Executiv al FMF, urmărind scopul primordial de a păstra integritatea și continuitatea campionatului, la fel precum și ținând cont de faptul că Liga 2 începe la 12.08.2023, în ședința din 07.08.2023, Comitetul a contactat un club din Liga 2, deținător al licenței A, care oferă dreptul de a evolua în Liga 1, care în aceiași zi a confirmat participarea în campionat. În temeiul alegațiilor expuse mai sus, Comitetului de Organizare a Competițiilor a decis de a exclude AO FC ”Văsieni” din Liga 1 a Campionatului R. Moldova la Fotbal, Ediția 2023/24 și a include AO FCM ”Ungheni” în Liga 1, Campionatului R. Moldova la Fotbal, Ediția 2023/24. În lipsă de timp necesar stabilirii componenței depline a listei participanților pentru Liga 1, precum și pentru stabilirea calendarului meciurilor, pentru a nu crea precedente ce pot afecta integritatea campionatului, FMF a decis să reacționeze prompt, în strictă concordanță cu regulamentele în vigoare ale FMF. În rezultat, Comitetul de Organizare a Competițiilor al FMF, în baza prevederilor art. art. 41, 47 și 48 din Statutul FMF, art. art. 1, 4 – 6 din Regulamentul de organizare și funcționare a Comitetelor Permanente si Ad-hoc, cu unanimitatea de voturi a celor prezenți a hotărât de a transmite materialele aferente spre examinare Comitetului Executiv al FMF.