• Поддержи национальную сборную

Fotbal feminin. Cantonament de pregătire și 2 meciuri amicale pentru selecționata U19

01 aug 2023 de Victor Daghi

Naționala de junioare U19 continuă pregătirile pentru preliminariile Campionatului European, ediția 2023/2024, programate în această toamnă. Echipa pregătită de Alexandra Bocancea va efectua, în perioada 6-8 august, un cantonament la Centrul de la Vadul lui Vodă. După aceasta Naționala U19 va pleca în România, unde va susține un cantonament și va juca două meciuri amicale, cu reprezentativa similară a României. Partidele vor avea loc pe 10 și 12 august, pe stadionul din Buftea. Începutul ambelor meciuri la ora 10:30.

 

Pentru acest cantonament, Alexandra Bocancea a convocat 20 de jucătoare născute în anii 2005-2007:

Portari: Anastasia Nagoreanschi (FC Belceanka), Vlada Cuciuc (NISTRU - GTC), Xenia Chiciuc (FC Maksimum)

Fundași: Dina Burac, Margareta Onofraş (ambele, FC Belceanka), Gabriela Pîntea, Xenia Suslova (ambele, NISTRU - GTC), Vladlena Udrea (Agarista CSF Anenii Noi), Felicia Guțu (FC Farul, România), Ana Burlea (FC Alga)

Mijlocași: Adelina Cojocari, Diana Toderaș (ambele, FC Rainer), Loredana Gamețcaia (FC Belceanka), Arina Seicaș (Real Succes), Roxana Moisiuc (CS Noroc), Anastasia Smirnova (FC Alga)

Atacanți: Milena Tihonciuc (FC Belceanka), Mirela Leahu (Real Succes), Amina Donțul (NISTRU - GTC), Evelina Nichifor (FC Aluatu)

 

În urma tragerii la sorți a grupelor din cadrul preliminariilor Campionatului European pentru junioare WU19, ediția 2023/2024, care a avut loc pe 16 iunie la Nyon, Elveția, naționala WU19 a Moldovei a fost repartizată în grupa B3 alături de Slovenia, Kosovo și Azerbaidjan.  

 

Mini-turneul va avea loc în Slovenia, în perioada 7-15 noiembrie 2023.

 

Reprezentativele din grupa B3 vor lupta pentru promovarea în Liga A a preliminariilor Campionatului European, ediția 2023/24, runda 2.

 

Vă reamintim, că din anul 2021 competițiile pentru junioare au un format nou, care are menirea să asigure o dezvoltare a tinerilor jucători de elită, ca parte a angajamentului continuu al UEFA față de fotbalul feminin.