• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

OFFS. Meci amical între veteranii fotbalului feminin - promotor al egalității de gen!

29 iul 2023 de Roman Cenușă
GALERIE

La Centrul de Pregătire a Selecționatelor Naționale din Vadul lui Vodă s-a jucat un meci special, care a opus veterani ai fotbalului feminin. În această partidă scorul a avut un rol secundar. Prietenia și dorința de a susține cauza egalității de gen au fost marii câștigători ai zilei.

 

Evenimentul, care a avut loc pe 28 iulie, a fost organizat de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și proiectul CCPA/Open Fun Football Schools Moldova. Una dintre principalele ținte ale proiectului CCPA/OFFS este promovarea egalității de gen, combaterea stereotipurilor și încurajarea participării active a femeilor în fotbalul de masă și în societatea civilă.

 

Cu oaspeți speciali din partea Ambasadei Suediei în Chișinău, Dna. Karin Borovic - Șefă a Secției Cooperare pentru Dezvoltare, și Tatiana Lungu - Coordonatoare de Programe, evenimentul a căpătat o importanță diplomatică și de susținere a valorilor promovate.

 

Meciul a fost o reușită remarcabilă, datorită eforturilor coordonatorului proiectului CCPA/OFFS Moldova, Svetlana Patraș, și a întregii echipe implicate în organizare, inclusiv Victor Mardari și Natalia Ceban, asistenți ai coordonatorului CCPA/OFFS Moldova, precum și instructorii CCPA/OFFS Iana Pogarevici, Dănuța Chicu și Oxana Spătaru.

 

În concluzie, acest meci amical pentru veterani fotbalului feminin a reprezentat un pas important în promovarea valorilor de egalitate de gen și a adus împreună comunitatea fotbalistică pentru a sărbători prietenia și pasiunea pentru sport.

 

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei.

foto: Anna Rotary