• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin. Selecționata U17 finalizează cu succes un cantonament de pregătire

24 iul 2023 de Roman Cenușă
GALERIE

Echipa reprezentativă feminină U17 a încheiat cu succes un stagiu intens de pregătire la CPSM Vatra în Vadul lui Vodă, sub îndrumarea antrenoarei Elena Subbotina. Cantonamentul de pregătire, care a avut loc în perioada 20-23 iulie, a avut ca scop pregătirea naționalei pentru preliminariile Campionatului European pentru junioare WU17, ediția 2023/2024.

 

Timp de patru zile, tinerele talente ale fotbalului feminin au lucrat asiduu în cadrul acestui cantonament de selecție. Programul intens a inclus antrenamente zilnice concentrate pe dezvoltarea tehnică și tactică, precum și ședințe tehnice detaliate pentru a consolida abilitățile individuale și colective ale echipei.

 

Următorul pas pentru selecționata U17 va fi să pună în aplicare învățămintele din acest stagiu de pregătire în cadrul meciurilor oficiale.

 

Reiterăm că, în urma tragerii la sorți a grupelor din cadrul preliminariilor Campionatului European pentru junioare WU17, ediția 2023/2024, care a avut loc pe 16 iunie la Nyon, Elveția, naționala WU17 a Moldovei a fost repartizată în grupa B6 din care mai fac parte Estonia și Turcia.

 

Mini-turneul va avea loc în Turcia, în perioada 5-10 octombrie 2023.

 

Selecționatele din grupa B6 vor lupta pentru promovarea în Liga A a preliminariilor Campionatului European, ediția 2023/24, runda 2.

 

Vă reamintim, că din anul 2021 competițiile pentru junioare au un format nou, care are menirea să asigure o dezvoltare a tinerilor jucători de elită, ca parte a angajamentului continuu al UEFA față de fotbalul feminin.

foto: Dumitru Plămădeală