• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin. Cantonament de pregătire și meci amical pentru Selecționata U19

19 iul 2023 de Roman Cenușă

În perioada 24-27 iulie 2023, selecționata feminină U19, condusă de antrenoarea Alexandra Bocancea, va desfășura un stagiu de pregătire la CPSM din Vadul lui Vodă. Acest cantonament este organizat în vederea pregătirilor pentru preliminariile Campionatului European, ediția 2023/2024.

 

Echipa națională WU19 va efectua un cantonament intensiv, incluzând antrenamente zilnice și ședințe tehnice. De asemenea, pe data de 27 iulie, este programat un meci amical.

 

Vă prezentăm lotul jucătoarelor convocate de antrenoarea Alexandra Bocancea:

 

Portari: Anastasia Nagoreanschi (FC Belceanka), Vlada Cuciuc (NISTRU - GTC), Xenia Chiciuc (FC Maksimum)

Fundași: Dina Burac, Margareta Onofraş (ambele, FC Belceanka), Gabriela Pîntea, Xenia Suslova (ambele, NISTRU - GTC), Vladlena Udrea (Agarista), Felicia Guțu (FC Farul)

Mijlocași: Elena Bobic, Loredana Gamețcaia (ambele, FC Belceanka), Arina Seicaș (Real Succes), Amina Donțul (NISTRU - GTC), Roxana Moisiuc, Olga Goroncioi (ambele, CS Noroc), Tatiana Colibaș (Agarista), Adelina Cojocari, Diana Toderaș (ambele, FC Rainer), Anastasia Smirnova (FC Alga)

Atacanți: Milena Tihonciuc (FC Belceanka), Mirela Leahu (Real Succes), Sanda Ceban (CS Noroc)

 

În urma tragerii la sorți a grupelor din cadrul preliminariilor Campionatului European pentru junioare WU19, ediția 2023/2024, care a avut loc pe 16 iunie la Nyon, Elveția, naționala WU19 a Moldovei a fost repartizată în grupa B3 alături de Slovenia, Kosovo și Azerbaidjan.  

 

Mini-turneul va avea loc în Slovenia, în perioada 7-15 noiembrie 2023.

 

Reprezentativele din grupa B3 vor lupta pentru promovarea în Liga A a preliminariilor Campionatului European, ediția 2023/24, runda 2.

 

Vă reamintim, că din anul 2021 competițiile pentru junioare au un format nou, care are menirea să asigure o dezvoltare a tinerilor jucători de elită, ca parte a angajamentului continuu al UEFA față de fotbalul feminin.