• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin. Declarațiile antrenorul interimar al echipei naționale, Nicolae Bunea, după victoria împotriva Muntenegrului

15 iul 2023 de Roman Cenușă

Declarațiile antrenorul interimar al echipei naționale a Moldovei, Nicolae Bunea, după primul meci amical împotriva Muntenegrului care a avut loc pe 14 iulie la Centrul de pregătire al selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă.

 

- Eu cred că până la urmă a fost un meci destul de bun, este o victorie a fetelor, un angajament și un ritm de joc extraordinar! Îmi pare bine că este potential și trebuie să lucrăm, că în principiu avem fete foarte talentate și dacă punem la punct un proces de antrenament calitativ putem face față.

- Mi-a plăcut disciplina de joc, devotamentul fetelor și caracterul! Dacă mergem așa înainte cred că vom atinge rezultate frumoase!

- Facem o recuperare azi, după care, mîine facem o analiză și, ținând cont de efortul pe care l-au făcut fetele, vedem cum ne pregătim pentru meciul al doilea cu Muntenegru.

- În principiu, astăzi a lipsit nu numai Natalia Munteanu, au lipsit mai multe jucătoare, cu care avem cum să îmbunătățim și lotul, și nivelul de joc.

a declarat Nicolae Bunea imediat după meci.

 

Echipa națională feminină a Moldovei a reușit să obțină o victorie importantă, învingând într-un prim meci amical naționala Muntenegrului cu scorul de 2-1.

 

Succesul echipei noastre a coincis cu debutul antrenorului interimar Nicolae Bunea la timona naționalei feminine. Este prima victorie a tricolorelor în ultimii 3,5 ani, după succesul cu Azerbaidjan (3-1) din Preliminariile Campionatului European 2022.

 

Cel de-al doilea meci amical cu Muntenegru va avea loc pe 17 iulie, la Centrul de pregătire al selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă începând cu ora 18:30. INTRAREA LIBERĂ.

 

Această partidă va fi una jubiliară, a 100-a, pentru naționala feminină a Moldovei. Bilanț: 99 meciuri, 12 victorii, 8 remize, 79 înfrângeri. Golaveraj 54-383.

foto: Maria Teeșanu, manager Naționala Feminină