• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin. Interviu cu Nicolae Bunea, antrenorul interimar al echipei naționale a Moldovei

13 iul 2023 de Roman Cenușă

Interviu cu antrenorul interimar al echipei naționale a Moldovei, Nicolae Bunea, după numirea în funcție și înaintea cele două meciuri amicale cu Muntenegru. 

 

Întrebare: Cum vă simțiți în noul rol de antrenor interimar al echipei naționale feminine de fotbal a Moldovei?

Răspuns: Această propunere m-a luat prin surprindere, dar în principiu îmi este cunoscut specificul lucrului în fotbalul feminin și practic pentru mine nu este ceva nou. Concluziile le voi face după aceste doua meciuri cu selecționata Muntenegrului.

 

Întrebare: Cum decurge pregătirea echipei pentru meciurile amicale cu Muntenegru?

Răspuns: Ce ține de condiții de pregătire, nu sunt întrebări. Mă deranjează starea fetelor, având în vedere că vin după 3-4 săptămâni de pauză și în acest context, este destul de greu să aduci fetele la capacitatea maximă. Avem mai multe jucătoare experimentate accidentate, gen Natalia Munteanu, Cristina Cerescu, Irina Topal, plus la asta lipsesc jucătoare ca Violeta Mițul, Daniela Mardari și Margarita Panova.

 

Întrebare: Ce strategie veți adopta pentru a îmbunătăți rezultatele echipei și pentru a obține rezultate pozitive împotriva Muntenegrului?

Răspuns: În cazul meu este destul de dificil, după un cantonament, de a stabili o strategie. În urma acestor doua meciuri și o analiză mai aprofundată vom încerca să găsim o abordare corectă.

 

Întrebare: Ați analizat prestația echipei în meciurile amicale din februarie cu Muntenegru și care ar fi concluziile?

Răspuns:  Da, într-adevăr am avut posibiltatea de a analiza aceste doua meciuri. Este o echipă destul de bună cu jucătoare la fel cu nivel bun, care pun accentul pe faza ofensivă și fazele fixe.

 

Întrebare: Ce provocări întâmpinați în procesul de pregătire și cum le abordați?

Răspuns: După cum am menționat, lipsa jucătoarelor cheie, dar până la urmă este un plus, fiindcă fetele care sunt mai tinere vor avea șansa de a demonstra calitățile și punctele lor forte.

 

Întrebare: Ce tehnici și strategii specifice implementați în antrenamentele echipei pentru a le ajuta pe fete să își îmbunătățească abilitățile și performanța?

Răspuns: În acest cantonament vom atrage mai multă atenție la disciplina de joc, momentele tactice și fazele fixe, și în ofensivă și în defensivă.

 

Întrebare: Care sunt aspectele cheie la care jucătoarelor trebuie să lucreze pentru a obține rezultate pozitive în aceste meciuri?

Răspuns:  În 3-4 zile este foarte greu din punct de vedere a aspectelor, de a schimba ceva radical, astfel de momente se antrenează la cluburi. După cum am menționat mai sus, vom pune accent pe faza de tranziție și finalizarea acțiunilor de atac.

 

Întrebare: Ce mesaj are antrenorul Nicolae Bunea pentru suporterii echipei naționale înaintea acestor meciuri amicale?

Răspuns: Răbdare și susținere. Hai Moldova!

 

Partidele amicale Moldova - Muntenegru vor avea loc la Centrul de pregătire al selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă pe 14 și 17 iulie și vor începe la ora 18:30. INTRAREA ESTE LIBERĂ.

 

Acest cantonament constituie o etapă de pregătire pentru meciurile din cadrul noii competiții, Liga Națiunilor. Naționala va face parte din Liga C, grupa C1, alături de Andorra, Letonia și Malta. Partidele vor avea loc în perioada septembrie - decembrie 2023.