• Fii alături de Echipa Țării

Pavel Berezin, la 65 de ani!

13 iul 2023 de Reporter FMF

Fostul jucător al echipelor Politehnica, Dinamo Chișinău. CSS Amocom, FC Tighina și Agro, Pavel Berezin, împlinește astăzi frumoasa și onorabila vârstă de 65 de ani!  

 

Cu această ocazie, Federația Moldovenească de Fotbal îi urează omagiatului multă sănătate, bucurii de la cei dragi și succese în toate activitățile pe care le întreprinde.  

 

La mulți ani!!!  

 

Pavel Berezin s-a născut pe 13 iulie 1958, în orașul Chișinău.

 

A început să practice fotbalul la vârsta de 10 ani, la baza Nistru, primii antrenori – Sergiu Cornilov și Deziderii Kovaci.

 

Cariera de jucător: Politehnica Chișinău, Rubin Kazan, Institutul Pedagogic Chișinău, Volna (Luci) Soroca, MoldGaz, Moldovahidromaș, Pișcemaș, Dinamo Chișinău, CSS Amocom, FC Tighina, Agro Chișinău.  

 

Cu Luci Soroca a devenit deținător al Cupei RSS Moldovenești (1984) și cel mai bun golgheter al campionatului RSSM, cu 22 de goluri. Cu diferite echipe a fost multiplu premiant al Campionatului RSSM și câștigător al campionatului orașului Chișinău.

 

După încheierea carierei de fotbalist, a devenit antrenor. A activat la Școala republicană de fotbal din Chișinău, Politehnica, echipa de mini-fotbal Agros-Intex. Printre discipolii săi se numără Victor Comlionoc, Sergiu Epureanu, Oleg Șoimu, Iulian Bursuc, Alexandru Topalo și alții.

 

În anul 1994 s-a stabilit cu traiul în Israel, în orașul Ashqelon, unde a continuat să lucreze ca antrenor la diferite echipe de fotbal.