• Fii alături de Echipa Țării

Doliu în fotbal. A murit Luis Suarez Miramontes

11 iul 2023 de Reporter FMF

Luis Suarez Miramontes, una dintre legendele clubului FC Barcelona și ale echipei naționale a Spaniei, a murit în cursul zilei de 9 iulie, la 88 de ani, potrivit publicației Pro Sport.

 

Omul, care în 1960 câștiga Balonul de Aur în tricoul lui FC Barcelona, a rămas, până în zilele noastre, singurul spaniol care a pus mâna pe prestigiosul trofeu. La acel moment, el s-a aflat în cursa pentru Balonul de Aur cu Ferenc Puskas (Real Madrid) și Uwe Seeler (Hamburg), pe care a reușit să îi depășească.

 

După ce a debutat în fotbalul mare în tricoul lui Deportivo la Coruna s-a transferat la CD Condal, iar în 1955 a ajuns la FC Barcelona, unde a jucat până în 1961. A mai evoluat, până la finalul carierei, pentru italienii de la Inter Milano și Sampdoria. În tricoul nerazzurilor a ridicat de două ori deasupra capului trofeul Cupei Campionilor Europeni – actuala Liga Campionilor.

 

Real Madrid și-a exprimat regretul după moartea lui Luis Suarez Miramontes, fotbalist care a rămas în memoria colectivă a spaniolilor drept o adevărată legendă a marii rivale a „albilor”, FC Barcelona.

 

„Real Madrid C.F., președintele său și Consiliul său de administrație doresc să-și exprime sincera tristețe în legătură cu dispariția lui Luis Suárez, una dintre cele mai mari legende ale fotbalului spaniol și mondial, și primul și singurul jucător spaniol care a câștigat Balonul de Aur în 1960.

 

Real Madrid dorește să-și exprime condoleanțe și afecțiune familiei sale, colegilor de echipă, celor dragi. Luis Suárez a jucat la Deportivo de La Coruña, F.C. Barcelona, ​​​​Inter Milano și U.C. Sampdoria. A câștigat două titluri naționale, două Cupe ale Orașelor Târgurilor și două Cupe ale Spaniei cu F.C. Barcelona. Cu Inter Milano a câștigat 2 Cupe ale Campionilor Europeni, 2 Cupe Intercontinentale și de trei ori Scudetto. A bifat 32 de selecții pentru naționala Spaniei și a câștigat Campionatul European din 1964.

 

Luis Suárez a fost selecționerul naționalei Spaniei între 1988 și 1991 și, de asemenea, antrenorul Spaniei U21, revendicând Campionatul European U21 din 1986. A antrenat cluburi precum Inter Milano, U.C. Sampdoria, Como 1907, Cagliari Calcio și Deportivo La Coruña.

 

Luis Suárez s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani. Fotbalul spaniol și fotbalul mondial vor plânge pierderea lui. Odihnească-se în pace!”, se arată în comunicatul remis de Real Madrid.

 

Foto: https://twitter.com/Mexico86HQ