• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Interviu. Vicepreședintele FMF explică schimbarea antrenorului echipei naționale feminine

11 iul 2023 de Roman Cenușă

Vicepreședintele FMF, Dragoș Hîncu, explică într-un interviu motivele demisiei antrenorului Eduard Blănuță și necesitatea unei schimbări în conducerea echipei naționale feminine de fotbal.

Întrebare: Care au fost principalele motive care au stat la baza demisiei antrenorului Eduard Blănuță și de ce a fost considerată necesară o schimbare în conducerea echipei naționale feminine de fotbal?

Răspuns: Lui Eduard Blănuță i-a expirat contractul, iar la încheierea noului contract părțile au avut păreri diferite în ceea ce ține de condițiile continuării colaborării.

 

Întrebare: Ce criterii au fost luate în considerare în procesul de selecție a noului antrenor interimar pentru echipa națională feminină de fotbal?

Răspuns: Profesionalismul, experiența și disponibilitatea de a lucra cu echipa națională feminină.

 

Întrebare: De ce a fost ales Nicolae Bunea pentru funcția de antrenor interimar și ce calități și experiență credeți că va aduce acesta în pregătirea și conducerea echipei?

Răspuns: Deoarece este un antrenor cu experiență, care a antrenat mai multe echipe din Super Liga cu care a obținut rezultate onorabile. În plus, domnul Bunea este un profesionist, cunoaște foarte bine fotbalul feminin, cunoaște bine staff-ul, antrenorii secunzi cărora le-a fost profesor și mentor.

 

Întrebare: Pentru ce perioadă a fost numit Nicolae Bunea ca antrenor interimar al echipei națională feminină de fotbal a Republicii Moldova?

Răspuns: A fost numit pentru a exercita funcția de antrenor interimar în perioada cantonamentului care a început pe 10 iulie și pentru cele două meciuri de verificare cu Muntenegru, din 14 și 17 iulie. Ulterior, colaborarea ar putea fi extinsă și pentru meciurile din cadrul noii competiții, Liga Națiunilor.