• Поддержи национальную сборную

Interviu cu Dorian Nacu, jucătorul clubului olandez „De Graafschap”

09 iul 2023 de Roman Cenușă

Interviu cu Dorian Nacu, tânărul fotbalist moldovean, după ce a încheiat un acord cu clubul olandez „De Graafschap”, care activează în Eerste Divisie, divizia secundă a campionatului din Țările de Jos.

 

Întrebare: Cum te simți că ai semnat un contract cu echipa olandeză „De Graafschap” și vei evolua în campionatul Țărilor de Jos?

Răspuns: Sunt foarte fericit, și cu nerăbdare aștept să încep antrenamentele și meciurile într-o țară nouă și la acest club.

 

Întrebare: Ce te-a determinat să alegi să-ți continui cariera în Țările de Jos și să te alături echipei „De Graafschap”?

Răspuns: Țările de Jos este o țară cu un nivel foarte dezvoltat de fotbal unde se poate de învățat multe lucruri noi, iar clubul „De Graafschap” are o academie foarte dezvolată și crește mulți jucători pentru prima echipă.

 

Întrebare: Cum crezi că va influența experiența ta în academia de fotbal a clubului german „Schalke-04” evoluția ta în campionatul olandez?

Răspuns: Desigur experiența din Germania de la „Fortuna Dusseldorf” și „Schalke 04” mă vor ajuta mult acum și pe parcursul vieții, pentru că am trecut prin antrenamente intensive și am dezvoltat o mentalitate de a munci mult pentru locul meu, dar desigur și lucrul cu mingea precum și pregătirea tactică.

 

Întrebare: Cum te pregătești pentru provocările care vin odată cu jocul la nivel de seniori și tineret în cadrul clubului „De Graafschap”?

Răspuns: Muncesc în fiecare zi mult, chiar dacă sunt în vacanță la moment, pentru ca să mă pot prezenta în formă maximă și să fiu pregatit când se începe campionatul.

 

Întrebare: Cum crezi că vei putea contribui la succesul echipei „De Graafschap” și la echipa națională a Moldovei în viitorul apropiat?

Răspuns: Sper să joc, să mă dezvolt zi cu zi și să ajut echipa să arate rezultate mai bune ca în campionatul trecut. Desigur și pentru naționala Moldovei doresc să joc, să reprezint țara și să ajut la obținerea unor rezultate mai bune, de exemplu să ne calificăm la EURO.