• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Moldoveanul Dorian Nacu va evolua în campionatul Țărilor de Jos

06 iul 2023 de Roman Cenușă

Tânărul fotbalist moldovean Dorian Nacu a semnat un contract cu echipa olandeză „De Graafschap” care evoluează în Eerste Divisie (liga secundă), continuându-și astfel cariera în campionatul Țărilor de Jos. La doar 18 ani, Nacu, care este un produs al celebrei academii de fotbal a clubului german „Schalke-04”, va avea oportunitatea de a evolua atât pentru echipa de seniori, cât și pentru echipa de tineret a clubului.

 

Nacu a impresionat prin calitățile sale, iar clubul olandez a subliniat faptul că el va avea șansa de a juca și pentru „De Graafschap Jong”, echipa de tineret care concurează în liga de elită a Țărilor de Jos pentru jucătorii sub 19 ani. Echipa a obținut locul doi în sezonul trecut și își propune să lupte pentru titlu în acest an, având în componență un talent promițător precum Nacu.

 

Înainte de a semna cu „De Graafschap”, Nacu a trecut prin probe la mai multe echipe din Germania, inclusiv la „Oberhausen”, „Grauther Fürth” și „Duisburg”. Cu toate acestea, el a ales să își continue cariera în Țările de Jos, unde speră să-și dezvolte abilitățile și să evolueze la cel mai înalt nivel.

 

Pe lângă progresul său la nivel de club, Nacu a adunat și experiență la echipele naționale de juniori a Moldovei, unde a jucat în 9 meciuri și a înscris un gol. Performanțele sale impresionante la nivel internațional îi adaugă un plus de valoare și potențial în cariera sa în continuă ascensiune.

 

FMF îi urează lui Dorian succes și să fie pregătit să își facă numele cunoscut în fotbalul olandez, aducându-și contribuția la succesul echipei „De Graafschap” și a echipelor naționale a Moldovei.

foto: www.instagram.com/dorian.nacu/