• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Moldova, debut victorios în calificările Cupei Mondiale

05 iul 2023 de Roman Cenușă

Astăzi, 5 iulie, în Grupa A a turneului de calificare pentru Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă 2024 din Emiratele Arabe Unite (EAU), Azerbaidjan și Moldova s-au întâlnit într-o confruntare incitantă pe Arena European Games Park, în orașul Baku, Azerbaidjan. Moldova a reușit să obțină o victorie la limită, învingând Azerbaidjan cu scorul de 3-2.

 

Prima repriză a fost plină de goluri și acțiune palpitantă. Artiom Turta de la echipa Moldovei a deschis scorul în minutul 4, demonstrându-și abilitățile de marcator. Elchin Gasimov a egalat în minutul 8. Moldova a răspuns imediat prin golul lui Nicolae Ignat, care a readus tricolorii în avantaj în același minut.

 

Repriza a doua a fost mai puțin prolifică în ceea ce privește marcatorii, ambele echipe luptând și concentrându-se pe apărare.

 

Decisivă s-a dovedit a fi repriza a treia, în care jucătorii au dat totul pentru a-și aduce echipele în avantaj. Moldova a reușit să marcheze golul victoriei prin intermediul lui Dumitru Graur, în minutul 28, punându-și astfel amprenta pe rezultatul final. Azerbaidjan a marcat prin Kamran Gurbatov în minutul 33, reducând din diferență.

 

În cele din urmă, Moldova a reușit să păstreze avantajul obținut în repriza a treia și să câștige cu scorul de 3-2 împotriva Azerbaidjanului.

 

Această victorie le-a adus moldovenilor o început promițător în turneul de calificare pentru Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă 2024, oferindu-le o doză importantă de încredere pentru meciurile următoare.

 

Azerbaidjan – Moldova 2-3

Au marcat: Elchin Gasimov (8), Kamran Gurbatov (33) / Artiom Turta (4), Nicolae Ignat (8), Dumitru Graur (28)

 

05 iulie. Ora 17:45. Arena European Games Park, orașul Baku (Azerbaidjan)

Arbitru: Vitalij Gomolko (Lituania)

 

Azerbaidjan: Vagif Shirinbayov, Elchin Gasimov, Rafig Karimov - Amid Nazarov, Orkhan Mammadov, Jomard Bakhshaliyev, Sabir Allakhguliyev, Elshad Manafov, Isa Zeynalli, Fuad Huseynov, Ramil Aliyev, Kamran Gurbatov, Tural Gurbatov, Huseyn Akhundov

Antrenor: Hikmat Baghirov

 

Moldova: Ruslan Istrati, Nicolae Garanovschi - Nicolae Ignat, Leonid Podlesnov, Grigore Cojocari, Vasile Mîță, Dumitru Graur, Eugen Borovschi, Alexandru Sîrghi, Artiom Turta, Serghei Schițenco, Alexandr Ceh

Antrenor: Ruslan Pernai

 

Echipa națională de fotbal pe plajă a Moldovei face parte din Grupa A a turneului de calificare, alături de Azerbaidjan, Italia și Estonia.

 

În urma rezultatelor înregistrate, după 1 etapă, clasamentul grupei A se prezintă în felul următor:

1. Italia - 3 puncte, golaveraj 3-1

2. Moldova - 3 puncte, golaveraj 3-2

3. Azerbaidjan- 0 puncte, golaveraj 2-3

4. Estonia – 0 puncte, golaveraj 1-3

 

1 etapă

Azerbaidjan – Moldova  2-3

Italia - Estonia 3-1

 

Pentru ultimele informații despre meciurile naționalei, rezultatele înregistrate, marcatorii și clasamentul la zi, accesați site-ul fmf.md! Aici veți găsi cele mai proaspete și relevante actualizări cu privire la performanțele echipei naționale. Stați conectați și susțineți naționala la maximum!

 

Programul meciurilor Naționalei Moldovei în grupa A:

06 iulie. Italia - Moldova. Ora 12:30

07 iulie. Estonia - Moldova. Ora 12:30

 

Turneul de calificare se va desfășura în perioada 5-9 iulie la Baku, Azerbaidjan, oferind oportunitatea echipelor participante de a lupta pentru un loc în Cupa Mondială FIFA de Fotbal pe Plajă din 2024, ce urmează a avea loc în Emiratele Arabe Unite (UAE).

 

Primele două echipe clasate din fiecare grupă se vor califica în faza eliminatorie.

În faza eliminatorie, se vor forma următoarele perechi de meciuri:

-        locul 1 din Grupa D se va confrunta cu locul 2 din Grupa C

-        locul 1 din Grupa C va juca împotriva locului 2 din Grupa D

-        locul 1 din Grupa B se va întâlni cu locul 2 din Grupa A

-        locul 1 din Grupa A va juca împotriva locului 2 din Grupa B

 

Cele 4 echipe câștigătoare din aceste meciuri se vor califica la Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă din 2024 care va avea loc între 15-25 februarie 2024 în Dubai, Emiratele Arabe Unite (UAE).
 

foto: www.instagram.com/beachsoccer_moldova