• Fii alături de Echipa Țării

FIFA. Forul mondial vrea să schimbe regula ofsaidului

06 iul 2023 de Reporter FMF

Arsene Wenger (73 de ani), fostul antrenor al lui Arsenal, care lucrează acum în cadrul Departamentului de Dezvoltare a Fotbalului de la FIFA, a propus modificarea regulii ofsaidului, iar forul mondial e gata să implementeze ideea francezului.

 

Până acum, un jucător era semnalizat în ofsaid dacă, în momentul în care un coechipier îi trimitea balonul, orice parte a corpului său cu care poate înscrie era mai aproape de linia porții adverse decât ultimul fotbalist al echipei aflate în apărare. Odată cu VAR-ul și sistemul semi-automat de semnalizare a ofsaidului au existat situații în care câțiva centimetri au fost de ajuns pentru a se anula goluri importante din cauza poziției în afara jocului a marcatorului.

 

Propunerea lui Wenger prevede ca tușierul să ridice fanionul pentru ofsaid doar în momentul în care atacantul este cu toată suprafața corpului în fața fundașului, nu doar cu o parte, ceea ce avantajează jucătorii aflați în ofensivă. Noua regulă se va implementa la unele jocuri din Țările de Jos, Italia și Suedia, iar dacă se va dovedi un succes, ideea lui Arsene Wenger se va aplica la nivel global și va schimba fotbalul, notează The Sun.

 

În 22 de ani petrecuți pe banca celor de la Arsenal, Arsene Wenger a acumulat nu mai puțin de 1.228 de meciuri, cu o medie de 1.95 de puncte câștigate pe meci. Francezul le-a mai pregătit pe Nancy, Monaco și Nagoya. Ca jucător, Arsene Wenger a evoluat pentru formații precum Mutzig, Mulhouse și R. Strasbourg.

 

Colaj: sportbible.com