• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Moldova, locul 6 la Jocurile Europene

01 iul 2023 de Roman Cenușă

În meciul pentru stabilirea locurilor 5-6 în competiția de fotbal pe plajă de la Jocurile Europene din 2023, care au avut loc în Cracovia-Malopolska, Polonia, echipa națională a Moldovei s-a confruntat astăzi cu echipa națională a Azerbaidjanului.

 

Echipa Azerbaidjanului a obținut victoria cu scorul de 4-2. În prima repriză, Amid Nazarov a deschis scorul pentru Azerbaidjan în minutul 8. În repriza a doua, Dumitru Graur de la Moldova a egalat prin golul din minutul 19. Cu toate acestea, echipa Azerbaidjanului a răspuns rapid prin golurile marcate de Sabir Allakhguliyev în minutul 23, Ramil Aliyev și Fuad Huseynov, ambele în minutul 24. Astfel, scorul s-a schimbat în favoarea Azerbaidjanului.

 

În repriza a treia, Grigore Cojocari a reușit să înscrie un gol superb în minutul 26, însă echipa Azerbaidjanului a menținut avantajul și a încheiat meciul cu scorul final de 4-2 în favoarea sa.

 

Acest rezultat a plasat echipa națională a Azerbaidjanului pe locul 5 în competiția de fotbal pe plajă de la Jocurile Europene din 2023, în timp ce echipa națională a Moldovei a ocupat locul 6.

 

Moldova-Azerbaidjan 2–4

Au marcat: Dumitru Graur (19), Grigore Cojocari (26) / Amid Nazarov (8), Sabir Allakhguliyev (23), Ramil Aliyev (24), Fuad Huseynov (24)

 

01 iulie. Ora 15:00. Arena Tarnow Beach, orașul Tarnov (Polonia)

Arbitru: Angelika Gebka (Polonia), asistenți: Francisco Da Costa (Portugalia), Lukasz Ostrowski (Polonia)

 

Moldova: Ruslan Istrati, Nicolae Garanovschi - Nicolae Ignat, Leonid Podlesnov, Grigore Cojocari, Vasile Mîță, Dumitru Graur, Eugen Borovschi, Alexandru Sîrghi, Artiom Turta, Serghei Schițenco, Alexandr Ceh

Antrenor: Ruslan Pernai

 

Azerbaidjan: Vagif Shirinbayov, Elchin Gasimov - Amid Nazarov, Orkhan Mammadov, Jomard Bakhshaliyev, Sabir Allakhguliyev, Elshad Manafov, Isa Zeynalli, Fuad Huseynov, Ramil Aliyev, Kamran Gurbatov, Huseyn Akhundov

Antrenor: Zeynal Zeynalov

 

Pentru ultimele informații despre meciurile naționalei, rezultatele înregistrate, marcatorii și clasamentul la zi, accesați site-ul fmf.md! Aici veți găsi cele mai proaspete și relevante actualizări cu privire la performanțele echipei naționale. Stați conectați și susțineți naționala la maximum!

 

Menționăm că, în finala competiției de fotbal pe plajă la Jocurile Europene, pentru medalia de aur vor lupta selecționatele Elveției și Italiei, adversarele echipei noastre în faza grupelor. Meciul va avea loc astăzi, 1 iulie, ora 21:00.

 

Naționala noastră de fotbal pe plajă s-a calificat la Jocurile Europene 2023, datorită victoriei de la Campionatul European de fotbal pe plajă, Divizia B, ediția 2022. Tricolorii au învins în toate cele 5 meciuri jucate la Arena din parcul La Izvor al capitalei, 4-1 cu Malta și Anglia, 3-0 cu România, 5-1 cu Grecia și 5-3 cu Turcia în finală.

 

Cea mai mare competiție sportivă multisporturi din Europa a anului, cea de-a treia ediție a Jocurilor Europene are loc la Cracovia și în regiunea Małopolska din Polonia, în perioada 21 iunie - 2 iulie 2023. Sunt organizate competiții la 29 de discipline sportive, la care participa 7.000 de sportivi din 48 de țări europene.

foto:www.instagram.com/beachsoccer_moldova