• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Moldova bate Polonia la Jocurile Europene

30 iun 2023 de Roman Cenușă

Astăzi a avut loc meciului de fotbal pe plajă din Play-off-ul pentru stabilirea locurilor 5-8 de la Jocurile Europene din 2023, desfășurat în Cracovia-Malopolska, Polonia, între echipele naționale ale Poloniei și Moldovei.

 

Moldova și-a demonstrat intențiile încă de la început, marcând prin Eugen Borovschi în minutul 3, Daniel Baran a egalat scorul pentru gazde în același minut.

 

S-a intrat apoi într-un ritm alert în joc, ambele echipe încercând să se impună și să obțină avantaj. În minutul 5, Jakub Jesionowski de la Polonia a reușit să marcheze, dar Moldova a revenit rapid și a egalat din nou scorul prin Grigore Cojocari în minutul 6.

 

Până la finalul primei reprize, scorul a fost 3-3, cu golurile lui Mateusz Kiklaisz pentru Polonia și Alexandr Ceh pentru Moldova.

 

În repriza a doua, ambele echipe au continuat ofensiva și au arătat determinarea de a câștiga. Polonia a reușit să își ia un avantaj de două goluri, grație reușitelor lui Patryk Pietrasiak și Daniel Baran, dar Moldova a luptat din greu și a marcat prin Artiom Turta, în minutul 14. Polonia a reușit să se desprindă, marcând prin Filip Gac în minutul 16. În minutul 20, Leonid Podlesnov a reușit să reducă din handicap, aducând naționala noastră la un singur gol diferență pe tabela de marcaj.

 

Partea a treia a meciului a fost la fel de palpitantă, iar presiunea a fost resimțită de fiecare echipă. Moldova a avut un sfârșit de meci senzațional, în care, prin golurile lui Dumitru Graur, de două ori, în minutele 25 și 35, și Leonid Podlesnov, o dată, în minutul 32 și-a asigurat victoria cu 8-6.

 

Moldova a demonstrat un spirit de echipă incredibil și o determinare remarcabilă, reușind să revină de fiecare dată când a fost condusă.

 

Polonia – Moldova 6-8

Au marcat:  Daniel Baran (3, 14), Jakub Jesionowski (5), Mateusz Kiklaisz (11), Patryk Pietrasiak (13), Filip Gac (16) / Eugen Borovschi (3), Grigore Cojocari (6), Alexandr Ceh (11), Artiom Turta (14), Leonid Podlesnov (20, 32), Dumitru Graur (25, 35)

 

30 iunie. Ora 14:00. Arena Tarnow Beach, orașul Tarnov (Polonia)

Arbitru: Alvaro Canovas (Spania), asistenți: Dmytro Dudka (Ucraina), Eduards Borisevics (Letonia)

 

Polonia: Krystian Karolak, Maciej Marciniak - Michal Witkowski, Daniel Baran, Patryk Pietrasiak, Grzegorz Brochocki, Mateusz Kiklaisz, Jakub Jesionowski, Arkadiusz Klopeć, Jakub Bistuła, Filip Gac, Witold Ziober

Antrenor: Tomasz Wydmuszek

 

Moldova: Ruslan Istrati, Nicolae Garanovschi - Nicolae Ignat, Leonid Podlesnov, Grigore Cojocari, Vasile Mîță, Dumitru Graur, Eugen Borovschi, Alexandru Sîrghi, Artiom Turta, Serghei Schițenco, Alexandr Ceh

Antrenor: Ruslan Pernai

 

În celălalt meci din play-off-ul pentru stabilirea locurilor 5-8 în competiția de fotbal pe plajă de la Jocurile Europene din 2023, echipele Azerbaijan și Ucraina se vor întâlni de la ora 15:30.

 

Pe data de 1 iulie, Moldova va întâlni câștigătoarele acestei partide în meciul pentru locurile 5-6.

 

Pentru ultimele informații despre meciurile naționalei, rezultatele înregistrate, marcatorii și clasamentul la zi, accesați site-ul fmf.md! Aici veți găsi cele mai proaspete și relevante actualizări cu privire la performanțele echipei naționale. Stați conectați și susțineți naționala la maximum!

 

Naționala noastră de fotbal pe plajă s-a calificat la Jocurile Europene 2023, datorită victoriei de la Campionatul European de fotbal pe plajă, Divizia B, ediția 2022. Tricolorii au învins în toate cele 5 meciuri jucate la Arena din parcul La Izvor al capitalei, 4-1 cu Malta și Anglia, 3-0 cu România, 5-1 cu Grecia și 5-3 cu Turcia în finală.

 

Cea mai mare competiție sportivă multisporturi din Europa a anului, cea de-a treia ediție a Jocurilor Europene are loc la Cracovia și în regiunea Małopolska din Polonia, în perioada 21 iunie - 2 iulie 2023. Sunt organizate competiții la 29 de discipline sportive, la care participa 7.000 de sportivi din 48 de țări europene.