• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. Ucraina – Moldova 6-5

29 iun 2023 de Roman Cenușă

În ultimul meci din faza grupelor turneului final al competiției de fotbal pe plajă de la Jocurile Europene din 2023, Ucraina și Moldova s-au întâlnit într-un meci plin de intensitate.

 

Ucraina a început în forță și a deschis scorul rapid în minutul 3 prin golul lui Oleg Zborovskyi. Moldova a reușit să revină și să egaleze prin golul lui Dumitru Graur în minutul 6. Ucraina a continuat să fie ofensivă și a marcat două goluri rapide prin Maksym Voitok în minutele 7 și 11. 

 

În repriza a doua, Ucraina a marcat prin Dmytro Voitenko în minutul 13, iar Moldova a reușit să reducă din diferență prin același Dumitru Graur în minutul 15.

 

În repriza finală, ambele echipe și-au dorit victoria și au luptat pentru fiecare minge. Ucraina a marcat încă 2 goluri prin Ivan Glutskyi și Dmytro Medvid în minutul 20, stabilind un avantaj considerabil.

 

Cu toate acestea, Moldova nu a renunțat și a răspuns cu determinare. Artiom Turta a marcat în minutul 29, iar Leonid Podlesnov a înscris două goluri în minutele 33 și 35, apropiindu-se periculos de Ucraina.

 

Revenirea pe final nu a fost suficientă pentru Moldova ca să întoarcă rezultatul, iar Ucraina a obținut o victorie dramatică cu scorul de 6-5 în acest meci din cadrul grupei B al Jocurilor Europene de fotbal pe plajă.

 

Ucraina – Moldova 6–5

Au marcat:  Oleg Zborovskyi (3), Maksym Voitok (7, 11), Dmytro Voitenko (13), Ivan Glutskyi (20), Dmytro Medvid (20) / Dumitru Graur (6, 15), Artiom Turta (29), Leonid Podlesnov (33, 35)

 

29 iunie. Ora 14:00. Arena Tarnow Beach, orașul Tarnov (Polonia)

Arbitru: Lukasz Ostrowski, asistenți: Angelika Gebka (ambii, Polonia), Renata Foris (Ungaria)

 

Ucraina: Oleksandr Poslavskyi, Andrii Nerush - Yaroslav Zavorotnyi, Dmytro Medvid, Dmytro Voitenko, Andrii Pashko, Maksym Voitok, Andrii Borsuk, Oleg Zborovskyi, Oleksandr Korniichuk, Ivan Glutskyi, Yurii Shcherytsia.

Antrenor: Mykola Kostenko

 

Moldova: Ruslan Istrati, Nicolae Garanovschi - Nicolae Ignat, Leonid Podlesnov, Grigore Cojocari, Vasile Mîță, Dumitru Graur, Eugen Borovschi, Alexandru Sîrghi, Artiom Turta, Serghei Schițenco, Alexandr Ceh

Antrenor: Ruslan Pernai

 

În urma rezultatelor înregistrate, după 3 etape, clasamentul grupei B se prezintă în felul următor:

1. Italia - 6 puncte, golaveraj 16-13

2. Elveția – 6 puncte, golaveraj 16-11

3. Ucraina - 6 puncte, golaveraj 14-14

4. Moldova – 0 puncte, golaveraj 13-21

 

1 etapă

Moldova - Elveția 4-9

Italia - Ucraina 5-6

 

2 etapă

Italia – Moldova 6–4

Elveția – Ucraina 4-2

 

3 etapă

Ucraina – Moldova 6–5

Elveția – Italia 3-5

 

Pentru ultimele informații despre meciurile naționalei, rezultatele înregistrate, marcatorii și clasamentul la zi, accesați site-ul fmf.md! Aici veți găsi cele mai proaspete și relevante actualizări cu privire la performanțele echipei naționale. Stați conectați și susțineți naționala la maximum!

 

Pentru naționala Moldovei urmează 2 partide în meciurile pentru locurile 5-8

 

În grupa A joacă Polonia, Portugalia, Spania și Azerbaidjan.

 

Echipele de pe primele două locuri din grupe se vor califica în semifinale. Câștigătoarele semifinalelor vor juca în finală. Este programată și finala mică, în care echipele vor lupta pentru locul 3.

 

Naționala noastră de fotbal pe plajă s-a calificat la Jocurile Europene 2023, datorită victoriei de la Campionatul European de fotbal pe plajă, Divizia B, ediția 2022. Tricolorii au învins în toate cele 5 meciuri jucate la Arena din parcul La Izvor al capitalei, 4-1 cu Malta și Anglia, 3-0 cu România, 5-1 cu Grecia și 5-3 cu Turcia în finală.

 

Cea mai mare competiție sportivă multisporturi din Europa a anului, cea de-a treia ediție a Jocurilor Europene are loc la Cracovia și în regiunea Małopolska din Polonia, în perioada 21 iunie - 2 iulie 2023. Sunt organizate competiții la 29 de discipline sportive, la care participa 7.000 de sportivi din 48 de țări europene.

 

foto:www.facebook.com/BeachSoccerWorldwide