• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

LIVE 14:00. Fotbal pe plajă. Ucraina - Moldova

29 iun 2023 de Roman Cenușă

Astăzi, pe data de 29 iunie, Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei se pregătește să joace ultimul meci din faza grupelor la turneul final al competiției de fotbal pe plajă de la Jocurile Europene din 2023, desfășurate în Cracovia-Malopolska, Polonia. Echipa noastră se va confrunta cu selecționata similară a Ucrainei pe Arena Tarnow Beach, amplasată în orașul Tarnov (Polonia).

 

Partida va fi transmisă în direct și poate fi vizionată AICI

 

Ucraina - Moldova

29 iunie. Ora 14:00. Arena Tarnow Beach, orașul Tarnov (Polonia)

Arbitru: Lukasz Ostrowski, asistenți: Angelika Gebka (ambii, Polonia), Renata Foris (Ungaria)

 

Ucraina: Oleksandr Poslavskyi, Andrii Nerush - Yaroslav Zavorotnyi, Dmytro Medvid, Dmytro Voitenko, Andrii Pashko, Maksym Voitok, Andrii Borsuk, Oleg Zborovskyi, Oleksandr Korniichuk, Ivan Glutskyi, Yurii Shcherytsia.

Antrenor: Mykola Kostenko

 

Moldova: Ruslan Istrati, Nicolae Garanovschi - Nicolae Ignat, Leonid Podlesnov, Grigore Cojocari, Vasile Mîță, Dumitru Graur, Eugen Borovschi, Alexandru Sîrghi, Artiom Turta, Serghei Schițenco, Alexandr Ceh

Antrenor: Ruslan Pernai

 

În urma rezultatelor înregistrate, după 2 etape, clasamentul grupei B se prezintă în felul următor:

1. Elveția – 9 puncte, golaveraj 13-6

2. Ucraina - 3 puncte, golaveraj 8-9

3. Italia - 3 puncte, golaveraj 11-10

4. Moldova – 0 puncte, golaveraj 8-15

 

1 etapă

Moldova - Elveția 4-9

Italia - Ucraina 5-6

 

2 etapă

Italia – Moldova 6–4

Elveția – Ucraina 4-2

 

Pentru ultimele informații despre meciurile naționalei, rezultatele înregistrate, marcatorii și clasamentul la zi, accesați site-ul fmf.md! Aici veți găsi cele mai proaspete și relevante actualizări cu privire la performanțele echipei naționale. Stați conectați și susțineți naționala la maximum!

 

Vă prezentăm programul meciurilor de la competiția de fotbal pe plajă, care va avea loc în perioada 27 iunie - 1 iulie, în orașul Tarnov (Polonia) și la care va participa în premieră Naționala Moldovei.

 

În grupa A joacă Polonia, Portugalia, Spania și Azerbaidjan.

 

Echipele de pe primele două locuri din grupe se vor califica în semifinale. Câștigătoarele semifinalelor vor juca în finală. Este programată și finala mică, în care echipele vor lupta pentru locul 3.

 

Naționala noastră de fotbal pe plajă s-a calificat la Jocurile Europene 2023, datorită victoriei de la Campionatul European de fotbal pe plajă, Divizia B, ediția 2022. Tricolorii au învins în toate cele 5 meciuri jucate la Arena din parcul La Izvor al capitalei, 4-1 cu Malta și Anglia, 3-0 cu România, 5-1 cu Grecia și 5-3 cu Turcia în finală.

 

Cea mai mare competiție sportivă multisporturi din Europa a anului, cea de-a treia ediție a Jocurilor Europene are loc la Cracovia și în regiunea Małopolska din Polonia, în perioada 21 iunie - 2 iulie 2023. Sunt organizate competiții la 29 de discipline sportive, la care participa 7.000 de sportivi din 48 de țări europene.