• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

UEFA Europa Conference League 2023/24. Echipele moldovenești şi-au aflat adversarele

21 iun 2023 de Roman Cenușă

Astăzi, 21 iunie, la Nyon, Elveția a avut loc tragerea la sorți pentru turul doi preliminar al UEFA Europa Conference League, ediția 2023/24. Petrocub Hîncești, vicecampioana Republicii Moldova, și-a aflat adversarul, fiindu-i extrasă echipa Maccabi Tel-Aviv FC din Israel

 

Meciurile din această fază a competiției sunt programate pentru data de 27 iulie, prima manșă în deplasare și 3 august, returul pe teren propriu.

 

Reținem că pe lângă echipa din Hîncești, Republica Moldova mai are încă două reprezentante în Liga Conferinței: Zimbru Chișinău și Milsami Orhei.

 

În primul tur preliminar al competiției, atât Zimbru Chișinău, cât și Milsami Orhei, vor juca meciuri în deplasare. Zimbru Chișinău se va confrunta cu echipa La Fiorita 1967 din San Marino, iar Milsami Orhei va întâlni echipa Panevezys din Lituania.

 

Meciurile se vor disputa într-o dublă manșă, cu turul programat pe 13 iulie și returul pe 20 iulie.

 

În cazul asigurării calificarii în etapa următoare a competiției UEFA Europa Conference League, cele două echipe vor întîlni în turul doi preliminar, Milsami pe Hapoel Beer-Sheva FC din Israel cu prima manșă în deplasare, iar Zimbru pe Fenerbahçe SK din Turcia, de asemenea în deplasare.

Totodată, în cazul în care va fi învinsă în primul tur preliminar din Liga Campionilor, FC Sheriff Tiraspol urmează să se confrunte în turul doi preliminar al Ligii Conferinței cu cîștigătoarea meciului din primul tur preliminar dintre FC Urartu (Armenia) - HŠK Zrinjski (Bosnia și Herțegovina).

Dacă va trece de Farul Constanța în primul tur preliminar din Liga Campionilor, FC Sheriff Tiraspol urmează să joace în turul doi preliminar contra câștigătoarea dublei manșe dintre Hamrun Spartans FC (Malta) - Maccabi Haifa FC (Israel).

foto:www.uefa.com