• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

UEFA Champions League. Sheriff va întâlni în primul tur preliminar echipa Farul Constanța din România

20 iun 2023 de Roman Cenușă

FC Sheriff Tiraspol și-a aflat marți, 20 iunie, adversara din primul tur al calificărilor UEFA Champions League, ediția 2023/24. Campioana Moldovei va debuta în deplasare în noul sezon al cupelor europene. În urma tragerii la sorți efectuate la sediul UEFA de la Nyon, Elveția, Sheriff va întâlni în primul tur preliminar echipa FCV Farul Constanța din România.

 

Meciul tur va avea loc pe 12 iulie (ora 20:30), în deplasare, iar returul este programat pe 18/19 iulie pe teren propriu.

 

Câștigătoarea meciului va accede în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, iar echipa învinsă își va continua parcursul european în turul secund preliminar al Ligii Conferințelor.

 

Vă reamintim, în sezonul trecut al Ligii Campionilor, în primul tur preliminar, Sheriff a învins HŠK Zrinjski, Bosnia și Herțegovina cu scorul general 1-0: 0-0, în deplasare, și 1-0 (autogol Igor Savić în minutul 22), acasă. În turul doi preliminar, Sheriff a învins Maribor, Slovenia cu scorul general 1-0: 0-0, în deplasare, și 1-0 (gol Momo Yansane în minutul 88), acasă. În runda a treia au urmat două înfrângeri cu același scor 1-2 în fața Viktoriei Plzen, Cehia.

 

Echipa a reușit totuși să se califice pentru a cincea oară în grupele Europa League, trecând în play-off-ul competiției de echipa Pyunik Erevan, Armenia (cu scorul de 3-2 după loviturile de departajare) continuându-și parcursul european de succes.

 

Sheriff a evoluat în grupa E a Ligii Europa, alături de Real Sociedad (Spania), Manchester United (Anglia) și Omonoia (Cipru). Deși s-au clasat pe locul 3 în grupă, tiraspolenii au demonstrat o prestație bună, obținând victorii și puncte importante în fața unor adversari de calibru.

 

Ca urmare a clasării pe locul 3 în grupă, Sheriff a avansat în play-off-ul Conference League. Aici au înfruntat echipa Partizan Belgrad din Serbia și au reușit să se impună, devenind astfel prima echipă moldovenească care câștigă o etapă în primăvara europeană intercluburi.

 

Parcursul lor european a continuat în optimile de finală ale Ligii Conferinței, unde au întâlnit echipa franceză Nice. Chiar dacă au fost învinși în această etapă, performanța de a ajunge în optimi reprezintă un succes remarcabil pentru clubul moldovean și pentru fotbalul din Republica Moldova în general. Este demn de remarcat că sezonul 2022/2023 a însemnat cel mai lung parcurs european din istoria fotbalului moldovenesc.

foto: www.uefa.com