• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Conferința de presă dinaintea meciului Albania - Moldova. Serghei Cleșcenco și Veaceslav Posmac

16 iun 2023 de Victor Daghi

Declarațiile de presă înaintea meciului Albania - Moldova. La întrebările jurnaliștilor au răspuns selecționerul Serghei Cleșcenco și apărătorul Veaceslav Posmac.

 

Serghei Cleșcenco:

- La începutul conferinței de presă vreau să recunosc că sunt bucuros să mă întorc în Albania. Am mai fost aici cu mulți ani în urmă, când eram jucător. Era anul 1995 și îmi pare bine să mă aflu din nou în această țară, care are tradiții frumoase și o cultură inedită. Înțeleg foarte bine că ne așteaptă un meci dificil. Punctele noastre forte sunt un colectiv unit, dăruirea totală pe terenul de fotbal și respectarea strictă a disciplinei de joc.  

 

- Care sunt punctele forte ale albanezilor?

- Am analizat minuțios adversarul, unul puternic și alcătuit din jucători foarte buni, care evoluează în cluburi europene. Ne așteaptă un meci greu. Cunoaștem filosofia fotbalului albanez, care se bazează pe un joc rapid și tehnic.

 

- Selecționerul Albaniei, Sylvinho a numit 3 jucători moldoveni, care pot crea probleme gazdelor. Dar dvs. pe cine ați putea menționa la albanezi?

- Aveți o linie ofensivă foarte puternică. Știu că aveți un jucător indisponibil, Broja (Armando Broja de la Chelsea - nota aut.). Știu că este accidentat un alt jucător, Kumbulla (fundașul Marash Kumbulla de la AS Roma), dar în același timp înțelegem că veți putea găsi înlocuitori pentru acești jucători. Dintre jucătorii ofensivi vreau să-i remarc pe rapizii Asllani și Uzuni, dar și pe Cikalleshi, un jucător experimentat, care are simțul golului. Însă linia ofensivă nu va putea face nimic fără mijlocași, iar albanezii au jucători buni ca Asslani, Ramadani, Gjasula. În general, albanezii au un lot foarte bun.  

 

- V-ați amintit că ați jucat în anii 90 contra Albaniei și ați suferit două înfrângeri, cu 0-3 și 2-3...

- Îmi amintesc de acele înfrângeri neplăcute, chiar dacă am reușit să înscriu un gol în poarta albanezilor. Îmi doresc foarte mult ca atacanții noștri să înscrie goluri în meciul de mâine. În final, vreau să le doresc suporterilor să vadă un meci spectaculos.  

 

Veaceslav Posmac:

- Atmosfera în echipa este bună, toți se gândesc doar la meciul de mâine. Ne pregătim pentru luptă, sperăm că ne va reuși planul nostru pregătit de selecționer și vom obține un rezultat pozitiv. Albania este o echipă bună alcătuită din fotbaliști de calitate. Noi îl respectăm pe adversar.

 

- Albania are un avantaj în meciurile directe cu Moldova...

- Îmi amintesc că albanezii au câștigat meciurile precedente, dar asta a fost în trecut. Timpul se schimbă și nici noi nu stăm pe loc. Mâine meciul va demonstra cine este mai bun.