• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal de Plajă (Naționale)

Fotbal pe plajă. BSC Nistru Chișinău a încheiat onorabil Euro Winners Cup 2023

15 iun 2023 de Roman Cenușă
GALERIE

În cadrul prestigiosului turneu Euro Winners Cup 2023 desfășurat în Nazare, Portugalia, în perioada 12-18 iunie, echipa BSC Nistru Chișinău din Republica Moldova a dat totul pe teren, dar nu a reușit să obțină calificarea în fazele superioare ale competiției.

 

BSC Nistru Chișinău a evoluat în grupa G confruntându-se cu adversari redutabili, ca echipa germană Real Münster, cea franceză Grande Motte și cu spaniolii de la Recreativo de Huelva.

 

În primul meci al grupei, BSC Nistru Chișinău a fost învinsă de echipa germană Real Münster cu scorul de 3-7, în ciuda golurilor marcate de A. Sîrghi, L. Podlesnov și D. Graur. În următorul meci, împotriva echipei franceze Grande Motte, BSC Nistru Chișinău a fost învinsă cu scorul de 2-8, golurile moldovenilor fiind marcate de L. Podlesnov și A. Ceh.

 

Păstrând șanse de a obține calificarea în play-off, echipa moldovenească le-a valorificat, oferind un meci intens și plin de suspans împotriva echipei spaniole Recreativo de Huelva. Într-o luptă strânsă, BSC Nistru Chișinău a reușit să învingă cu scorul de 8-7, golurile echipei moldovenești fiind marcate de L. Podlesnov (2 goluri), R. Istrati (2 goluri), S. Scițenco, D. Graur, A. Sîrghi și A. Ceh.

 

Cu toate acestea, în etapa play-off, BSC Nistru Chișinău s-a confruntat cu o echipă puternică, Levante UD din Spania, și a fost învinsă cu scorul de 2-6. Golurile echipei moldovenești au fost marcate de D. Maga și L. Podlesnov.

 

Reamintim că, cea mai bună performanță din istorie a BSC Nistru la Euro Winners Cup a fost în anul 2021 când au obținut locul 13.

 

Eforturile echipei BSC Nistru Chișinău nu se opresc aici. În componența naționalei Moldovei și sub îndrumarea antrenorului Ruslan Pernai, echipa se va întoarce la Chișinău pentru un scurt cantonament de pregătire între 21-24 iunie. Apoi, vor urma două turnee majore, Jocurile Europene din Krakow, care vor avea loc între 27 iunie și 1 iulie, și calificările pentru Cupa Mondială din Baku, care se vor desfășura între 5-9 iulie. Echipa va continua să lupte și să aducă onoare Republicii Moldova în competițiile internaționale la fotbalul pe plajă.

 

Citește și...

Fotbal pe plajă. Lotul Moldovei și programul meciurilor la Jocurile Europene