• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal sigur pentru copiii din Moldova

Protecția și siguranța tinerilor arbitri

14 iun 2023 de Roman Cenușă
GALERIE

 

Tinerii arbitri din Republica Moldova beneficiază de îndrumări pentru protecția și siguranța lor în cadrul proiectului „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”.

 

În cadrul unui seminar organizat la stadionul Zimbru, în perioada 12-13 iunie, tinerii arbitri sub 18 ani au avut oportunitatea de a învăța și dezvolta cunoștințe esențiale în domeniul „Safeguarding” (protecția și siguranța tinerilor arbitrii).

Evenimentul a reprezentat un moment important în promovarea și implementarea măsurilor de protecție și siguranță a arbitrilor în fotbal, cu accent pe meciurile în care aceștia sunt implicați.

La seminar au fost prezenți personalități importante din lumea fotbalului, printre care Vladimir Antonov, observator de arbitri UEFA, Anatolie Bodean, inspector federal responsabil de arbitraj, și Oleg Molceanov, Inspector federal. Coordonatorii proiectului „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”, Svetlana Patraș și Victor Mardari, precum și inspectorul federal pentru fotbal feminin, Natalia Ceban, au contribuit la desfășurarea reușită a evenimentului.

 

Sunt foarte fericita că am realizat acest seminar în cadrul proiectului „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”. Am creat o campanie „Respect the Referee” prin care ne dorim să reușim să oferim un suport tinerilor arbitri în Moldova”, 

a declarat Svetlana Patras, coordonatorul proiectului - Fotbal sigur pentru copiii din Moldova.

 

Scopul seminarului a fost creșterea gradului de conștientizare și responsabilitate a arbitrilor în asigurarea protecției copiilor în fotbal. Participanții au avut oportunitatea de a dobândi cunoștințe esențiale și abilități practice pentru a acționa adecvat în situații care implică protecția copiilor. Aceste eforturi educaționale și implementarea măsurilor de „Safeguarding” reprezintă un pas important în crearea unui mediu sportiv sigur și sănătos pentru toți participanții, indiferent de vârstă.

Federația Moldovenească de Fotbal susține activ promovarea Drepturilor Copiilor în societate și în sport, conform principiilor UEFA și FIFA. Proiectul „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova” are ca obiectiv asigurarea unui mediu protejat și sigur pentru toți copiii și tinerii care practică fotbalul în Republica Moldova. Prin astfel de seminare și activități educaționale, federația se implică în formarea unei noi generații de arbitri responsabili și conștienți de importanța protecției și siguranței în sport.
 

foto: Ana Rotari