• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Under 21. Moldova pregătită pentru debutul în campania preliminară pentru Euro 2025

10 iun 2023 de Roman Cenușă
GALERIE

Naționala de tineret a Moldovei se pregătește intens pentru primul meci din campania preliminară pentru EURO 2025. Echipa condusă de antrenorul Ștefan Stoica se va confrunta cu Gibraltar, într-un meci care se va disputa pe 15 iunie, ora 14:00, pe stadionul Victoria din Gibraltar.

 

Jucătorii moldoveni s-au reunit pe 29 mai și în prima fază a pregătirilor au efectuat antrenamente intense la stadionul Zimbru din Chișinău. Începând cu data de 7 iunie, echipa s-a mutat într-un cantonament de pregătire la Centrul Selecționatelor Naționale din Vadul lui Vodă, unde vor continua să se pregătească până pe 13 iunie.

La moment nu avem probleme de lot. Toți jucătorii sunt sănătoși și se pregătesc în regim normal pentru partida de debut a calificărilor. 

Selecționerul Ștefan Stoica va anunța lotul final care va face deplasarea în Gibraltar pe 12 iunie.

 

Aceasta va fi a treia întâlnire între naționalele de tineret ale Moldovei și Gibraltarului, iar până acum băieții noștri au ieșit învingători în ambele meciuri. Cu un golaveraj de 5-0 în favoarea Moldovei, tinerii fotbaliști sunt hotărâți să obțină o nouă victorie și să înceapă campania de calificare în forță.

Naționala de tineret a Moldovei se va deplasa în Gibraltar pe 13 iunie, pregătită să facă un joc bun și să lupte pentru victorie în acest prim meci din calificările pentru Euro 2025.

 

Pentru cantonamentul premergător acestui meci, în lotul lărgit au fost convocați următorii jucători (născuți după anul 2002):

 

Portari: Roman Dumenco (Sheriff), Silviu Șmalenea (Spartanii), Victor Dodon (Dacia Buiucani)

Fundași: Vladislav Coliș (Sheriff), Cătălin Cucoș (Zimbru), Andrei Moțoc (Siena 1904, Italia), Iurie Iovu (Istra, Croația), Doru Calestru (CSA Steaua, România)

Mijlocași: Alex Gutium (Dacia Buiucani), Nichita Covali (Sheriff) Marius Curoș, Vlad Răileanu (ambii, Zimbru), Mihai Lupan, Tudor Butucel (ambii, Petrocub), Daniel Danu (CSF Bălți), Daniel Lisu, Ion Borș (ambii, Sfîntul Gheorghe), Mihail Dolghii (Viitorul Cluj, România), Vicu Bulmaga (Isloch, Belarus)

Atacanți: Serghei Mișcov (CSF Bălți), Daniel Muntean (Foresta, România), Dmitrii Pogreban (Sheriff), Ilie Botnari (Dacia Buiucani), Andrei Stratan (Speranis Nisporeni)

 

În preliminariile Campionatului European, ediţia 2023-2025, reprezentativa noastră va juca în grupa C, din care mai fac parte Țările de Jos, Suedia, Georgia, Macedonia de Nord și Gibraltar. Primul meci acasă tricolorii mici îl vor disputa pe 12 septembrie curent, împotriva echipei similare a Georgiei. Ora și locul va fi stabilit ulterior.

 

Calendarul meciurilor Naționalei U21 în preliminariile EURO 2025

 

Câștigătoarele celor 9 grupe preliminare și cele mai bune 3 echipe de pe locul 2 (nu se vor lua în calcul meciurile cu formația de pe locul 6) se vor califica la turneul final. Celelalte 6 echipe, care vor termina pe locul doi în grupe, vor juca în etapa play-off, în noiembrie 2024, și vor stabili ultimele 3 formații calificate la turneul final. Gazda turneului final, Slovacia, este calificată direct la EURO U21 2025.

 

foto: Oleg Bilsagaev