• Fii alături de Echipa Țării

Social. Lansarea Programului FootbALL, pentru diversitate și incluziune

09 iun 2023 de Reporter FMF

UEFA a anunțat lansarea Programului FootbALL, dedicat diversității și incluziunii în fotbalul european. Programul este structurat pe baza a trei componente principale: Campania, Platforma și Activarea, care aduc inițiative, evenimente și campanii de responsabilitate socială. Această nouă inițiativă vine în completarea angajamentului deja existent la UEFA și la care s-a afiliat și Federația Moldovenească de Fotbal, de a promova fotbalul ca locomotivă a schimbării sociale, cu un moto de impact: toți sunt bineveniți să joace fotbal.

 

Fotbalul are un rol esențial în a genera schimbare socială în toate comunitățile europene. Iar proiectul FootbALL va contribui la atingerea obiectivelor din Strategia de Sustenabilitate UEFA și FMF, care își propune să inspire, să activeze și să accelereze acțiunile colective din domeniul sustenabilității sociale.

 

„Fotbalul, prin limbajul său universal, poate sparge bariere și uni inimi. Incluziunea și deschiderea sunt cheile care deblochează adevăratul potențial al jocului. Primind alături de noi pe oricine, indiferent de origine, gen sau abilități, fotbalul creează un mediu echitabil unde oricine se va simți binevenit, respectat și apreciat. Prin inițiativa FootbALL, ne propunem să cultivăm un mediu în care talentul prosperă, fără discriminare, și unde visurile n-au limite”,

a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

 

La finalul acestei luni, ediția inaugurală a premiilor FootbALL va prezenta federațiile naționale, cluburi, jucătorii și ligile naționale, care au contribuit la proiectele de incluziune, egalitate și diversitate din fotbal.

 

Anul trecut, prin elaborarea Strategiei de Sustenabilitate, Federația Moldovenească de Fotbal s-a aliniat principiilor UEFA privind acțiunile de responsabilitate socială din viitor.