• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

OFFS. Ziua Mondială a Mediului, împreună cu CCPA și OFFS Moldova

06 iun 2023 de Reporter FMF
GALERIE

START proiectului CCPA - Open Fun Football Schools Moldova se începe cu activitatea sportivă dedicata zilei internaționale a mediului! Tema din acest an a Zilei Mondiale a Mediului este „Restaurarea ecosistemelor”. Ecosistemele susțin întreaga viață de pe Pământ . Cu cât sunt mai sănătoase ecosistemele, cu atât planeta și oamenii săi sunt mai sănătoși.

Un ecosistem reprezintă un loc în care plantele, animalele și alte organisme interacționează cu mediul înconjurător formând o rețea vie. Restaurarea ecosistemelor poate fi realizată prin diverse metode, cum ar fi împădurirea, ecologizarea urbană, refacerea grădinilor, curățarea râurilor și a malurilor, și altele.

 

25 de copii din satul Puhăceni, r. Anenii Noi, au participat la o acțiune speciala organizată de echipa proiectului CCPA - Open Fun Football Schools Moldova. După antrenamentul deschis organizat de antrenorul echipei U12, Lazari Larisa  și cupa Bon – Bon organizat de antrenorii proiectului Open Fun Football Schools copiii, fiind plini de entusiazm și energie, au plantat 20 de copaci, împreuna cu antrenorii din s. Puhăceni. Unul dintre obiectivele principale al proiectului CCPA/OFFS este ocrotirea mediului înconjurător! Plantarea copacilor a constituit încă un pas mic spre o Planetă mai verde și mai sigură pentru  viitorul nostru!

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de către coordonatorul proiectului CCPA/OFFS Moldova, Svetlana Patraș și asistentul coordonator, Victor Mardari, împreună cu instructorii proiectului: Iana Poagarevici, Danuța Chicu, inspectorul federal la fotbal femenin, Natalia Ceban, antrenorul fotbal feminin Lazari Larisa, si voluntarii Lungu Lidia,  primarul s. Puhăceni, Plămădeala Veaceslav.


Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei. 

 

foto: Ana Rotari