• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

LIVE 15:00. Socca. Campionatul Mondial. Moldova vs Portugalia

07 iun 2023 de Roman Cenușă

 

În ultimul meci din faza grupelor, Naționala Moldovei se va confrunta cu echipa națională a Portugaliei. Va fi un meci între primele două clasate din grupă, în care urmează să se determine ierarhia finală în clasament, iar un rezultat favorabil pentru echipa noastră îi va garanta prima poziție în grupă și un adversar mai accesibil în faza play-off a competiției.

Moldova conduce grupa cu 4 puncte, la egalitate cu Portugalia, diferența fiind făcută de golaveraj. Naționala Moldovei și-a asigurat deja calificarea în faza următoare a competiției, în care avansează primele 2 echipe din fiecare grupă, alături de cele mai bune 10 echipe clasate pe locul 3.

 

7 iunie 2023, ora: 15:00, Essen, Germania

 

Moldova: Dumitru Covali, Anatolie Cebotari - Victor Nosenco, Adrian Lașcu, Petru Popescu, Vitalie Plămădeală, Cristian Obadă, Vitalie Tonu, Marin Stan, Oleg Molla, Vadim Cricimari, Ghenadie Orbu, Vadim Cravcescu, Constantin Cebotari  

Antrenor: Alexandru Novicov  

 

Portugalia: Luis Carreira, Paulo Louro - Jose Alfredo, Manuel Andre, Rui Sanches, Joao Martins, John Silva, Itallo Philippe, Gustavo Nogueira, Simao Costa, Jonhathan Herrera, Fabricio Simoes, Youssuff Sow, Alseny Bah

Antrenor: Luis Colussi

 

În urma rezultatelor înregistrate, după 2 etape, clasamentul grupei F se prezintă în felul următor:

 

1. Moldova - 4 puncte, golaveraj 8-2  

2. Portugalia - 4 puncte, golaveraj 2-1

3. Albania - 1 punct, golaveraj 1-2

4. Columbia - 1 punct, golaveraj 2-8  

 

1 etapă

Moldova - Columbia 7-1

Portugalia - Albania 1-0

 

2 etapă

Portugalia - Columbia 1-1

Moldova - Albania 1-1

 

Turneul final al Campionatului Mondial de minifotbal se desfășoară în perioada 2-11 iunie, la Essen. Moldova face parte din Grupa F și are adversari reprezentativele din Columbia, Albania și Portugalia.  

 

Toate meciurile Naționalei noastre sunt transmise în direct de site-ul FMF.md și canalul We Sport TV.  

 

Programul meciurilor Naționalei noastre:

4 iunie. Moldova - Columbia 7-1

5 iunie. Moldova - Albania 1-1

7 iunie. Moldova – Portugalia. Ora 15.00

 

În 1/16 de finală se vor califica cele mai bune două echipe din fiecare grupă și cele mai bune 10 echipe de pe locul 3.

 

Programul complet al meciurilor de la Campionatul Mondial 2023 de socca îl găsiți AICI.

 

La ultima ediție a Campionatului Mondial de socca, care s-a desfășurat la Budapesta, Ungaria, în perioada 10-18 septembrie 2022, Naționala Moldovei s-a oprit în faza optimilor de finală. Tricolorii au fost învinși de reprezentativa Kazahstanului, viitoarea finalistă a Mondialului, cu 6-0. Anterior, echipa noastră antrenată atunci de Sergiu Iepureanu a învins Belgia cu 3-0, Kenya cu 5-0 (victorie tehnică), a remizat cu Georgia (1-1) și a pierdut de la viitoarea campioană mondială Brazilia cu 1-0.