• Fii alături de Echipa Țării

Licențiere. FC Spartanii Selemet a primit Licență Națională

30 mai 2023 de Sandu Grecu
GALERIE

La Stadionul Zimbru din capitală a avut loc o nouă ședință a Organului de Prima Instanță din cadrul Sistemului de Licențiere a cluburilor de fotbal al FMF. A fost una dintre cele mai așteptate întruniri în perspectiva aflării numelui ultimei echipe care va evolua în sezonul următor 2023/24 în Super Liga.

Astfel, în urma examinării documentelor de licențiere prezentate, formației Spartanii Selemet i-a fost acordată Licență Națională, care permite evoluarea din sezonul următor în Super Liga.  Alte 12 echipe au primit Licența A.

 

Înainte de începutul ședinței a avut loc un moment emoționant. Vicepreședintele FMF, Mihai Anghel împreună cu colegii l-au felicitat cu ziua de naștere pe membrul Comitetului pentru Licențiere, Tudor Bejan, care a împlinit frumoasa vârstă de 54 de ani.

 

În rezultatul examinării documentelor de licențiere prezentate de cluburile din Liga 1, Organul de Prima Instanță din cadrul Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF, la ședința sa din 30 mai 2023 a luat următoarele decizii pentru sezonul 2023-2024:

 

1. A acorda Licența Națională pentru sezonul 2023-2024 clubului:
 

FC Spartanii Selemet

 

Licența Națională oferă cluburilor dreptul de a evolua în Super Liga Campionatului Moldovei, pe un stadion omologat de FMF.

 

2. A acorda Licența A pentru sezonul 2023-2024 cluburilor:
 

FC Florești

FC Victoria

FC Fălești

FC Speranis Nisporeni

FC Văsieni

FC Sucleia

FC Speranța Drochia

FC Real Succes

FC Olimp Comrat

FCM Ungheni

FC Iskra Rîbnița

FC Univer

 

Licența A oferă cluburilor dreptul de a evolua în Liga I a Campionatului Moldovei, pe un stadion omologat de FMF.

 

Comitetul de Licențiere a informat în termen toate echipele participante în Campionatul Republicii Moldova la fotbal cu privire la Licențierea cluburilor pentru sezonul 2023/24.

Conform prevederilor Regulamentului de Licențiere al FMF, cluburile care nu sunt de acord cu decizia luată o pot ataca la Organul de Apel al Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF într-un termen de 5 zile calendaristice.