• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Milsami Orhei, în Europa Conference League 2023/24

29 mai 2023 de Roman Cenușă

FC Milsami Orhei este a 4-a echipă din campionatul intern, care va reprezenta Moldova în cupele europene, sezonul 2023/24. Orheienii au obținut acest drept grație victoriei echipei Sheriff Tiraspol în finala Cupei Moldovei Moldtelecom de duminică seara. În cazul în care Cupa le-a fi revenit jucătorilor de la CSF Bălți, anume ei ar fi fost cei care se calificau în Europa.

     

Milsami va începe parcursul european din acest an din turul 1 preliminar al Conference League. Meciurile se vor disputa pe 13 iulie - turul și 20 iulie - returul. Adversara orheienilor va fi stabilită în urma tragerii la sorți, care va avea loc în data de 20 iunie 2023.

 

FC Milsami Orhei a ocupat poziția a patra în clasamentul Super Ligii din Moldova, ediția 2022/23. Datorită acestei poziții orheienii au obținut dreptul de a evolua în Europa. Celelalte 3 echipe care vor reprezenta Moldova în cupele europene, sezonul 2023/24 sunt Sheriff, Petrocub și Zimbru. Campioana Moldovei, Sheriff va juca în Liga Campionilor. În timp ce Petrocub și Zimbru, în Europa Conference League.