• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Vladislav Blănuță, transferat definitiv la FCU Craiova pentru 250 de mii de euro

25 mai 2023 de Reporter FMF

FCU Craiova a anunțat, oficial, transferul definitiv al internaționalului moldovean Vladislav Blănuță (21 de ani). Clubul craiovean a făcut un comunicat în care se spune că Vladislav Blănuță a fost achiziționat definitiv de la formația italiană Pescara, în schimbul sumei de 250.000 de euro. Oltenii au plătit mai puțin cu 150.000 de euro decât prevedea înțelegerea inițială. Trupa din „Cizmă” va primi și 20% dintr-un ulterior transfer al lui Vladislav Blănuță de la FCU Craiova, scrie GSP.ro. 

 

Blănuță nu a avut un randament foarte bun la Craiova. Internaționalul de tineret și-a început aventura în Oltenia cu stângul, fiind eliminat chiar la debut, într-o remiză cu CS Mioveni, scor 2-2. 

Vladislav Blănuță a fost de câteva ori titular la FCU Craiova, adunând 12 meciuri și reușind să puncteze o dată și să dea o pasă de gol. 

 

Blănuță nu a mai jucat la FCU Craiova de aproape două luni! Ultima dată când a îmbrăcat tricoul lui FCU Craiova a venit pe data de 4 aprilie, într-o înfrângere suferită de contra lui UTA Arad, scor 0-1, în „sferturile” Cupei României. De atunci, Blănuță fie nu a prins lotul oltenilor, fie a fost rezervă neutilizată. 

 

„E un copil foarte promițător, în care îmi pun mari speranțe. Sincer, mi l-a recomandat Fane Stoica (selecționerul Moldovei U21). Sunt șanse ca băiatul să fie chemat în curând și la prima reprezentativă a Moldovei. Are 1,90 metri, lovește mingea bine cu capul, e un fel de Miculescu”, a declarat patronul Craiovei, Adrian Mititelu pentru playsport.

 

Sursa: GSP.ro