• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 17:00. Liga 1. Etapa play-off. Finala. Dinamo Auto - Victoria

24 mai 2023 de Victor Daghi

 

 

Dinamo Auto - Victoria

 

24 mai. Ternovca, stadionul Dinamo Auto

Arbitru: Andrei BREGUȚA

Asistenți: Denis OALĂ și Iurie DIMITRAȘ

Al 4-lea oficial: Ivan TUDOS

 

Dinamo Auto: 35.Ivan MARCOV, 3.Jose Fidel SIPI BITA, 4.Urie-Michel MBOULA (c), 5.Constantin STAMOV, 7.Warren Lloyd Mac Starsky ONDO, 8.Stane Darck ESSONO NGUEMA, 10.Peter Ngozi KINGS, 19.Eddie JACOB, 21.Javier MUM BOHO, 66.Amadou Djoulde BAH, 99.Andrew Vivien ANOMERAWANI OMBENIDJOUWA

Rezerve: 1.Cristian APOSTOLACHI, 22.Evgheni COMARA, 9.Vladimir SIOMIN, 11.Alexandr IALANJI, 20.Chibuke Ogbonnaya KALU, 23.Omer Faruk YAYLACI, 44.Nichita ȘUȘUNCOV, 77.Angenor Bosco GNAPI

Antrenor: Cuneyt KARAKUȘ

 

Victoria: 76.Dumitru COVALI, 4.Ion SANDU, 5.Vadim CRICIMAR, 6.Tudor IAPĂRĂ, 9.Ghenadie ORBU, 15.Andrian SPÎNU, 22.Constantin-Iuliu CEBOTARI, 25.Cristian PĂSCĂLUȚĂ, 27.Ruslan BÂNZARU, 77.Marin POPESCU, 97.Vitalie DANILIUC

Rezerve: 1.Andrei VICOL, 8.Ion OPREA, 11.Grigore COȘCODAN, 19.Petru STÎNGA, 20.Petru POSTORONCĂ, 47.Artiom VOITCO, 99.Oleg MOLLA

Antrenor: Alexandr NOVICOV

 

Dinamo Auto Tiraspol și Victoria Chișinău se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, în Finala etapei play-off a Ligii 1, faza II. Partida de la stadionul Dinamo Auto din Ternovca va fi transmisă gratis de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune We Sport.  

 

Intrarea la meci va fi liberă.  

 

Jocul va fi arbitrat de către Andrei Breguța din Chișinău. El va fi ajutat de asistenții Denis Oală (Bălți), Iurie Dimitraș, și al patrulea oficial Ivan Tudos (ambii, Glodeni). Observator de arbitri FMF a fost delegat Igor Șațki (Chișinău).

 

Echipele luptă pentru ultimul loc în ediția următoare a Super Ligii, însă învingătoarea partidei de astăzi nu neapărat va evolua în elita fotbalului moldovenesc. Încă pe 20 aprilie Organul de Prima Instanță din cadrul Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF a acordat Licența A pentru sezonul 2023-2024 clubului Dinamo Auto. Licența A oferă cluburilor dreptul de a evolua în Liga I a Campionatului Moldovei, pe un stadion omologat de FMF.

 

Clubul tiraspolean nu a fost de acord cu decizia Organului de primă instanță și s-a adresat la Organul de Apel al Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF, pentru a obține Licență Națională. Pe 3 mai a avut loc examinarea apelului, iar Organul de Apel a decis: a respinge apelul FC Dinamo Auto și a menține în vigoare decizia Organului de Prima Instanță din cadrul Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF, din 20 aprilie 2023, prin care clubului Dinamo Auto i-a fost acordată Licența A. Decizia poate fi atacată la Curtea de Arbitraj Sportiv (Lausanne).  

 

De partea cealaltă, Victoria va avea posibilitate să aplice pentru Licența Națională în următoarele zile și are prima șansă să evolueze în Super Liga, indiferent de rezultatul meciului de astăzi.  

 

În cazul în care Victoria nu va primi Licență Națională, alte două semifinaliste din etapa play-off a fazei secunde a Ligii 1 vor avea posibilitate să aplice pentru Licența Națională. Este vorba de FC Florești, locul 2 în faza secundă și Spartanii Selemet, locul 4.

 

În acest moment se cunosc 7 echipe care vor participa în Super Liga, ediția 2023/24: Sheriff Tiraspol, Petrocub Hîncești, Zimbru Chișinău, Milsami Orhei, Sfîntul Gheorghe Suruceni, CSF Bălți și Dacia Buiucani Chișinău.

 

Dinamo Auto Tiraspol a început actuala ediție în Super Liga. În prima fază a competiției, automobiliștii au terminat pe ultimul loc (8), cu 0 puncte, formația din Tiraspol fiind penalizată cu 6 puncte pentru implicare în activități ilegale de manipulare a meciurilor de fotbal. În continuare echipa din Tiraspol a evoluat în Liga 1, Grupa 1, unde a terminat pe locul 3, cu 17 puncte. În etapa play-off Dinamo Auto a învins Speranis Nisporeni cu 2-2, 5-4 la penalty, în sferturi, și CSF Spartanii Selemet cu 2-0, în semifinală.

 

De partea cealaltă, Victoria, cu 24 de puncte, a câștigat Grupa B din prima fază a Ligii 1. În primăvară, formația din Chișinău, cu 9 puncte, s-a clasat pe locul 5 în Liga 1, Grupa 1. În etapa play-off Victoria a învins FC Fălești cu 6-2, în sferturi, și FC Florești, cu 3-3, 7-6 la penalty, în semifinală.

 

În actuala ediție a Ligii 1 echipele s-au întâlnit de două ori, reușind câte o victorie:

17 martie: Dinamo Auto Tiraspol – FC Victoria Chișinău 1-2 (Samuel Chukwudi Ndukwe 82 / Constantin Stamov 19-autogol, Ghenadie Orbu 65-penalty)

29 aprilie: FC Victoria Chișinău - FC Dinamo Auto Tiraspol 0-2 (Stane Darck Essono Nguema 4, Urie-Michel Mboula 87)

 

Patru jucători, Dmitri Maneacov (FC Fălești), Ghenadie Orbu, Marin Stan (ambii, FC Victoria) și Roman Şumchin (CSF Spartanii) conduc în clasamentul golgheterilor Ligii 1, cu câte 13 goluri.

 

Mijlocașul Marin Stan de la Victoria este suspendat pentru meciul de astăzi, pentru cumul de cartonașe galbene.  

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.