• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Agarista CSF Anenii Noi a câștigat Cupa Moldovei!

20 mai 2023 de Roman Cenușă
GALERIE

 

Agarista CSF Anenii Noi a cucerit Cupa Moldovei la fotbal feminin! În finala disputată pe stadionul Zimbru din Chișinău, echipa antrenată de Alexei Gladun s-a impus în fața lui Noroc Nimoreni, cu 4-0. Este al 5-lea trofeu câștigat de Agarista CSF Anenii Noi, care a mai devenit deținătoare a Cupei în anii 2018, 2019, 2020 și 2022.

La ceremonia de premiere au participat Serghei Butelschi, secretar general FMF, Diana Bulgaru, președintele Ligii Feminine de Fotbal din Moldova și Ruslan Plopa, secretarul general al LFFM.

 

Agarista CSF Anenii Noi - CS Noroc 4-0 

Au marcat: Daniela IURCU (5), Mihaela GAMARȚ (24), Ludmila ANDONE (58), Olesea TERENTIEV (75)

 

20 mai. Chișinău, stadionul Zimbru. Spectatori: 1.876

Arbitru: Elena GOBJILĂ

Asistenți: Natalia CEBAN și Ana CIOBOTARU

Al 4-lea oficial: Oxana CRUC

Cartonașe galbene: MUSTEAȚĂ (15), INDYCHA (36) / MOISIUC (23), CABAC (77)

Cartonaș roșu: MOISIUC (34)

 

Agarista CSF Anenii Noi: 1.Alina ȘAITAN, 5.Eugenia RAILEAN, 6.Daniela IURCU, 7.Ludmila CARAMAN, 8.Bianca DRUȚĂ, 9.Cristina MUSTEAȚĂ (c), 10.Alina CHIRICA (4.Carolina VINOCUROVA, 88), 13.Mihaela GAMARȚ (19.Alexandra OSADCII, 72), 14.Yelyzaveta INDYCHA (3.Adela CEBAN, 83), 20.Veronica COJUHARI (17.Olesea TERENTIEV, 72), 27.Ludmila ANDONE (15.Alexandrina MAIDANSCAIA, 72)

Rezerve: 12.Gabriela CIORNEA, 99.Evghenia DUMIC, 2.Șarlaston ROTARI, 11.Arina BÎRCA, 22.Tatiana COLIBAȘ

Antrenor: Alexei GLADUN

 

CS Noroc Nimoreni: 1.Cristina COSTICO, 4.Daria MEȘINA (18.Beatrice CABAC, 46), 5.Alina BRÎNZA, 6.Anisia SĂU (13.Natalia MIRON, 89), 9.Lia VLAS (15.Camelia GAIDEU, 69), 10.Iuliana COLNIC (22.Tatiana BALABAN, 68), 11.Mădălina BĂDICEANU, 16.Roxana MOISIUC, 20.Daniela MARDARI, 44.Daniela CUȚURUBA (8.Alexandra DRUMEA, 46), 93.Veronica SUSLOVA

Rezerve: 2.Sanda CEBAN, 7.Daniela BURLACU, 14.Nicoleta GOLAN, 19.Olga GORONCIOI

Antrenor: Alina STEȚENCO

 

Stadionul Zimbru din Chișinău a fost martorul unei finale palpitante în Cupa Moldovei la fotbal feminin între Agarista CSF Anenii Noi și CS Noroc Nimoreni. Ambiția și dorința de a câștiga trofeul suprem au animat atmosfera, iar cele două echipe și-au propus să ofere un spectacol de neuitat în fața propriilor suporteri.

 

Agarista CSF Anenii Noi, echipa condusă de antrenorul Alexei Gladun, a intrat pe teren cu determinarea de a-și apăra titlul și de a cuceri pentru a cincea oară trofeul Cupei Moldovei. Aveau în spate o tradiție impresionantă în competiție, cu patru trofee în vitrina clubului.

Pe de altă parte, CS Noroc Nimoreni, sub comanda antrenoarei Alina Stețenco, avea propriile ambiții și visuri. Erau hotărâte să producă o surpriză în această finală și să arate că pot concura la cel mai înalt nivel.

 

Cu suporteri entuziaști în tribune, fluierul de start a marcat începutul unei bătălii intense pe teren. Ambele echipe și-au manifestat ambițiile din primele minute ale jocului. Agarista CSF Anenii Noi a început în forță și nu a pierdut timpul în a-și arăta intențiile. În minutul 5, Daniela Iurcu a deschis scorul într-un mod spectaculos, ducând echipa sa în avantaj.

 

CS Noroc Nimoreni a încercat să răspundă rapid, dar apărarea compactă a Agaristei a respins cu succes atacurile adversarelor. Jocul a fost condus tactic de jucătoarele din Anenii Noi, care au acoperind în mare parte terenul, câștigând majoritatea duelurilor la mijlocul terenului și având o posesie mai bună a balonului. Agarista a reușit să-și consolideze avantajul în minutul 24, când Mihaela Gamarț a înscris golul al doilea al echipei sale.

 

Cu un avantaj de două goluri în spate, Agarista și-a consolidat controlul asupra meciului. Jucătoarele s-au deplasat inteligent pe teren, creând oportunități de atac și punând presiune pe defensiva adversă. În minutul 58, Ludmila Andone a înscris golul al treilea, aducând în extaz suporterii din tribună și lăsând fără replică adversarele care aveau un handicap greu de recuperat.

 

Cu toate acestea, CS Noroc Nimoreni nu s-a lăsat descurajată și a continuat să lupte pentru a reveni în joc. Eforturile lor au fost însă zădărnicite de apărarea puternică a Agaristei și de abilitățile impresionante ale portarului lor, care au reușit să mențină poarta neclintită. În minutul 75, Olesea Terentiev a înscris golul al patrulea pentru Agarista, punând punct final acestei finale incendiare.

 

La finalul meciului, triumful și bucuria au aparținut echipei Agarista CSF Anenii Noi. Jucătoarele și-au sărbătorit victoria în fața suporterilor proprii, iar antrenorul Alexei Gladun a fost mândru de performanța jucătoarelor sale. Au reușit să-și apere titlul și să aducă acasă al cincilea trofeu al Cupei Moldovei la fotbal feminin, consolidându-și poziția de lideri în fotbalul feminin moldovenesc.

 

CS Noroc Nimoreni poate fi lăudată pentru eforturile sale și pentru drumul parcurs în competiție. Chiar dacă nu au reușit să obțină trofeul, eforturile lor și pasiunea pentru fotbal trebuie să fie apreciate.

 

Finala Cupei Moldovei la fotbal feminin a reprezentat o demonstrație a talentului, pasiunii și dedicării jucătoarelor implicate. A fost o sărbătoare a fotbalului feminin moldovenesc, care a adus împreună suporteri entuziaști și a oferit o platformă pentru a evidenția excelența și potențialul acestui sport în țară.

 

Felicitări Agarista CSF Anenii Noi pentru această performanță excepțională și pentru câștigarea Cupei Moldovei la fotbal feminin. Echipa a demonstrat cu adevărat că este cea mai bună în competiție și merită toate laudele pentru efortul lor remarcabil.