• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 19:00. Sheriff - Milsami

20 mai 2023 de Victor Daghi

 

Sheriff - Milsami

 

20 mai. Tiraspol, stadionul Sheriff, Arena Mică

Arbitru: Roman JITARI

Asistenți: Vadim VICOL și Artur MACOVEI

Al 4-lea oficial: Ion BÎLEA

 

Sheriff: 40.Razak ABALORA, 2.Patrick KPOZO, 6.Stjepan RADELJIC, 8.Mouhamed DIOP, 10.Cedric BADOLO, 11.RICARDINHO, 14.Amine TALAL (c), 15.Gaby Junior KIKI, 18.Moussa KYABOU, 30.Abdoul-Fessal TAPSOBA, 42.Renan GUEDES

Rezerve: 1.Dumitru CELEADNIC, 35.Maksym KOVAL, 4.Munashe GARANANGA, 9.Michael Steven LOPEZ, 12.Abdoul MOUMOUNI, 19.Bubacarr TAMBEDOU,  22.Christ BEKALE, 29.Danila IGNATOV, 31.Nichita COVALI, 80.Iyayi ATIEMWEN, 99.Ismaila ORIGBAAJO  

Antrenor: Roberto BORDIN

 

Milsami: 1.Emil TÎMBUR, 5.Yaroslav TEREKHOV, 6.Aleksandar ISAEVSKI, 7.Danu SPĂTARU, 16.Alexandru ANTONIUC, 17.Artiom PUNTUS, 19.Dan PÎSLA, 20.Igor LAMBARSCHI, 21.Valeriu MACRIȚCHII,  22.Dinu GRAUR, 24.Dumitru ROGAC

Rezerve: 13.Victor BUGA, 31.Mihail CIOBAN, 3.Gabriel HOLBAN, 10.Sergiu ISTRATI, 11.Mamadou Harouna CAMARA, 14.Vitus AMOUGUI, 30.Igor BONDARENCO

Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Sheriff Tiraspol și Milsami Orhei se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, într-un meci al etapei a zecea (ultima) a fazei secunde a Super Ligii. Partida de la stadionul Sheriff din Tiraspol va fi transmisă de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune We Sport.  

 

Intrarea la meci va fi liberă. Biletele se vor da GRATIS la intrare.

 

Jocul va fi arbitrat de către Roman Jitari. El va fi ajutat de asistenții Vadim Vicol, Artur Macovei, și al patrulea oficial Ion Bîlea. Observator de arbitri FMF a fost delegat Valeriu Robu (toți, Chișinău).

 

Va fi al 58-lea meci direct dintre cele cele două formații în competițiile oficiale: Campionat, Cupă și Supercupă.  

 

În eșalonul superior, în 45 de meciuri, Sheriff a câștigat 33, Milsami - 6, iar alte 6 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil tiraspolenilor: 74-22.

 

Cea mai categorică înfrângere în campionatul Moldovei, Milsami a suferit-o pe 12 mai 2021 într-o partidă cu Sheriff, scor 0-6.  

 

În același timp, Sheriff a suferit cea mai categorică înfrângere din campionat (0-3) într-un meci cu Milsami, jucat pe 27 octombrie 2012.

 

În actuala stagiune, cele două echipe s-au întâlnit de trei ori. Și de fiecare dată campioana s-a impus. Mai întâi, pe 11 septembrie 2022, la Tiraspol, Sheriff a învins cu 2-0, iar golurile au fost marcate de Pernambuco și Iyayi Atiemwen. Pe 9 noiembrie 2022, la Orhei, tiraspolenii din nou au câștigat cu 2-0. Rasheed Akanbi și Iyayi Atiemwen au punctat pentru Sheriff. Ultimul duel direct a avut loc pe 15 aprilie 2023, la Tiraspol. Sheriff a învins cu 2-1, iar golurile au fost marcate de Armel Junior Zohouri (36), Ismaila Origbaajo (79), respectiv Dan Pîsla (42).

 

Cele două echipe s-au întâlnit de 9 ori în Cupa Moldovei. Sheriff a adunat 7 victorii, Milsami - 1, iar un meci s-a terminat nedecis. Golaverajul este favorabil “galben-negrilor”: 38-3.

 

Trei partide au jucat echipele și în Supercupa Moldovei. În edițiile 2012 și 2019, Milsami a cucerit trofeul după ce s-a impus la penalty-uri. Sheriff a triumfat în sezonul 2015, după victoria cu 3-1.  

 

Meciul de azi este crucial pentru ambele formații. Sheriff are nevoie de cel puțin o remiză pentru a-și asigura titlul de campioană națională, pentru a 21-a oară în istorie. Dacă tiraspolenii vor pierde de la orheieni, iar Petrocub va învinge Sfîntul Gheorghe, campioana se va decide în urma Meciului de Aur.

 

În același timp, Milsami luptă cu Zimbru pentru locul 3, care asigură prezența în primul tur preliminar al Europa Conference League. Formația orheiană se poate califica în cupele europene și de pe locul 4 în cazul în care Sheriff va câștiga Cupa Moldovei Moldtelecom.  

 

Sheriff a învins Sfîntul Gheorghe cu 2-0, în etapa trecută și, cu 21 de puncte, conduce în clasament. Tiraspolenii vor lupta pentru Cupa Moldovei Moldtelecom cu CSF Bălți, pe 28 mai, la Hîncești.

 

Tiraspolenii nu au mai pierdut vreun meci în campionat de 11 etape (8 victorii și 3 remize). Ultima dată formația tiraspoleană a fost învinsă în campionat 6 luni în urmă, 0-1 cu Petrocub.  

 

Formația orheiană a învins CSF Bălți cu 1-0, în etapa trecută, și cu 11 puncte se situează pe locul 4 în clasament. Este a treia victorie consecutivă a echipei antrenate de  Serghei Dubrovin.  

 

Milsami se confruntă cu probleme de efectiv, din cauza accidentărilor jucătorilor. Fundașul Vadim Dijinari a fost operat pe 20 aprilie, iar Petru Racu și Vladislav Zavalișca sunt accidentați. Au revenit pe teren în etapa trecută Valeriu Macrițchii și Sergiu Istrati, iar Dinu Graur și Vitus Amougui au fost rezerve.

 

Doi jucători, Armel Junior Zohouri de la Sheriff și Radu Gînsari de la Milsami sunt suspendați pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene.

 

Nigerianul Rasheed Akanbi de la Sheriff, cu 8 goluri, conduce în clasamentul golgheterilor, împreună cu Alexandru Dedov de la Zimbru. Cel mai bun marcator de la Milsami este Radu Gînsari, cu 6 reușite.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.