• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 19:00. Petrocub - Sfîntul Gheorghe

20 mai 2023 de Victor Daghi

 

Petrocub - Sfîntul Gheorghe

 

20 mai. Hîncești, stadionul Municipal

Arbitru: Andrei COJOCARU

Asistenți: Ghenadi LISIȚA și Tudor BOLOGA

Al 4-lea oficial: Andrei BREGUȚA

 

Petrocub: 29.Cristian AVRAM, 4.Victor MUDRAC, 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 21.Maxim POTÎRNICHE, 26.Artiom ROZGONIUC, 39.Teodor LUNGU, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN (c), 97.Marius IOSIPOI, 98.Maxim COJOCARU  

Rezerve: 28.Nicolai CEBOTARI, 5.Cristian AXENTI, 7.Tudor BUTUCEL, 10.Alexandru BEJAN, 13.Artem FEDOROV, 23.Mihail LUPAN, 24.Ianuș JAMAN, 93.Constantin SANDU

Antrenor: Ivan TABANOV

 

Sfîntul Gheorghe: 16.Valeriu BUTUCEL, 3.Mihail ȘTEFAN, 7.Alexandr SUVOROV (c), 8.Daniel LISU, 10.Marin CĂRUNTU, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 19.Serghei SVINARENCO, 21.Vadim PAIRELI, 24.Cedric NGAH, 37.Dan PUȘCAȘ, 88.Ruslan CHELARI

Rezerve: 22.Victor STRAISTARI, 4.Eduardo DE SOUSA SANTOS, 9.Theocharis POZATZIDIS, 17.Petru OJOG, 26.Yaniv EDERY, 28.Vitalie GUȚU, 48.Keinus BUNGA, 99.Calin CALAIDJOGLU

Antrenor: Nicolai MANDRÎCENCO

 

Petrocub Hîncești și Sfîntul Gheorghe Suruceni se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, într-un meci al etapei a zecea (ultima) a fazei secunde a Super Ligii. Partida de la stadionul Municipal din Hîncești va fi transmisă gratis de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune N4.

 

Intrarea la meci va fi liberă. Biletele se vor da GRATIS la intrare.

 

Jocul va fi arbitrat de către Andrei Cojocaru din Chișinău. El va fi ajutat de asistenții Ghenadi Lisița (Taraclia), Tudor Bologa, și al patrulea oficial Andrei Breguța. Observator de arbitri FMF a fost delegat Vasile Carp (tustrei, Chișinău).

 

Cele două echipe s-au întâlnit pentru prima dată în Divizia A. Primul meci direct, disputat pe 23 august 2014, la Suruceni, s-a încheiat la egalitate, 3-3. Golurile au fost marcate de Dan Vasilov, Alexandru Railean-2, respectiv, Vladimir Ambros, Dan Taras și Mihail Lobco.

 

În returul de la Hîncești avea să fie 1-1. Vladimir Ambros a deschis scorul în min. 30, din penalty, iar Oleg Lupușor a egalat în min. 47 pentru “sfinți”.

 

În Divizia Națională, cele două grupări au reușit să adune 21 de meciuri directe. Petrocub are 12 victorii la activ, iar „sfinții” – 5. Alte 4 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este de 39-16 pentru Petrocub.  

 

În actuala stagiune, cele două echipe s-au întâlnit de trei ori. Pe 31 iulie 2022. La Hîncești, “sfinții” s-au impus cu 2-0, iar golurile au fost marcate de Calin Calaidjoglu și Jibril Ibrahim.

 

Pe 17 septembrie 2022, la stadionul Zimbru 2, deja formația din Hîncești a învins cu 2-1, iar golurile au fost marcate de Petru Ojog (autogol), Mihail Platica, respectiv, Theocharis Pozatzidis.

 

Cel mai recent duel dintre cele două formații s-a disputat pe 15 aprilie 2023. La stadionul Zimbru 2, echipele s-au despărțit la egalitate, 0-0.

 

Cele două rivale au jucat și finala Cupei Moldovei 2020, câștigată în premieră de Petrocub, la lovituri de departajare, după ce în timpul regulamentar scorul a rămas 0-0.  

 

În schimb, Sfîntul Gheorghe Suruceni a învins cu 2-0 formația din Hîncești în finala turneului Cupa Federației 2020. Golurile au fost marcate de Raman Volkau și Alexandr Suvorov.

 

Petrocub a învins Zimbru cu 2-1, în ultima etapă, asigurându-și, cel puțin, participarea în Europa Conference League. Echipa antrenată de Ivan Tabanov, cu 18 puncte, ocupă locul 2.

 

Petrocub nu a mai pierdut vreun meci în campionat de 7 etape (4 victorii și 3 remize). Ultima dată vicecampioana a fost învinsă în campionat pe 19 martie, 0-1 cu Sheriff.  

 

Datorită victoriei cu Zimbru, Petrocub a acumulat 400 de puncte în clasamentul all-time al Super Ligii. Echipa din Hîncești se află pe locul 10 în acest TOP și a susținut 246 de partide, în care a obținut 112 victorii și 64 de remize, fiind învinsă în 70 de jocuri. Golaveraj 356-251.

 

Formația din Hîncești păstrează șanse pentru a deveni în premieră campioană națională. În cazul în care Sheriff va pierde de la Milsami, iar Petrocub va câștiga de la "sfinți", vom avea un Meci de Aur pentru desemnarea campioanei.

 

De partea cealaltă, Sfîntul Gheorghe a fost învinsă cu 2-0 de Sheriff, în etapa trecută și, cu 7 puncte, ocupă locul 5 în clasament. Echipa din Suruceni a pierdut toate șansele să evolueze în cupele europene.

 

Fundașul sfinților Ion Borș este suspendat pentru meciul de azi, din cauza cartonașului roșu primit în partida cu Sheriff. În schimb, fundașul Mihail Ștefan are drept de joc azi , după ce a fost suspendat în etapa trecută.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.