• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga, faza secundă. Etapa 9 în cifre

15 mai 2023 de Victor Daghi

*În 3 meciuri au fost marcate 6 goluri (gazdele – 2, oaspeţii – 4), în mediu – 2 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 174 de goluri (gazdele – 91, oaspeţii – 83), în medie - 2,1 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câștigat un meci, iar oaspeții - 2. De la începutul campionatului s-au jucat 83 de meciuri. Gazdele au câştigat 33 de partide, oaspeții – 27, iar alte 23 de meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Zimbru - Dacia Buiucani 3-4 (etapa 5 din prima parte a campionatului).

 

*În această etapă nu au fost acordate lovituri de la 11 metri. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 22 de penalty-uri, dintre care 16 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 13 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 375 de cartonaşe galbene. 

 

*În această etapă a fost arătat un cartonaș roșu. Ion Borș de la Sfîntul Gheorghe a fost eliminat de pe teren pentru faultul ultimei speranțe. De la începutul campionatului au fost arătate 9 cartonaşe roșii, dintre care 5 pentru Milsami.

 

*Alexandru Dedov (Zimbru) și Rasheed Akanbi (Sheriff) conduc în clasamentul golgheterilor, cu câte 8 reușite. Urmează Marius Iosipoi (Petrocub) și Radu Gînsari (Milsami), cu câte 6 goluri, Vladimir Ambros (Petrocub), Ibrahim Jibril (ex-Sfîntul Gheorghe), cu câte 5 goluri. Victor Bogaciuc (Petrocub), Steve Ambri (ex-Sheriff) și Eugeniu Sidorenco (Zimbru) au marcat câte 4 goluri.

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 2.500 de spectatori. De la începutul sezonului la stadioane au venit 67.305 de spectatori, în mediu câte 811 de oameni pe meci.

 

*Sheriff nu a mai pierdut vreun meci în campionat de 11 etape (8 victorii și 3 remize). Ultima dată formația tiraspoleană a fost învinsă în campionat 6 luni în urmă, 0-1 cu Petrocub.  

 

*Petrocub este neînvinsă în campionat de 7 etape (4 victorii și 3 remize). Ultima dată vicecampioana a fost învinsă în campionat pe 19 martie, 0-1 cu Sheriff.  

 

*Milsami a obținut a treia victorie consecutivă în campionat.

 

*CSF Bălți nu poate câștiga în al 10-lea meci consecutiv în campionat (4 remize și 6 înfrângeri). 

 

*Datorită victoriei cu Zimbru, Petrocub a acumulat 400 de puncte în clasamentul all-time al Super Ligii. Echipa din Hîncești se află pe locul 10 în acest TOP și a susținut 246 de partide, în care a obținut 112 victorii și 64 de remize, fiind învinsă în 70 de jocuri. Golaveraj 356-251.

 

*Titlul de campioană națională se va decide în ultima etapă. Sheriff are nevoie de cel puțin o remiză în meciul cu Milsami pentru a deveni campioană a Moldovei pentru a 21-a oară în istorie. În cazul în care Sheriff va pierde de la Milsami, iar Petrocub va câștiga de la "sfinți", vom avea un Meci de Aur pentru desemnarea campioanei.

 

*Sfîntul Gheorghe a pierdut toate șansele să evolueze în cupele europene. Sheriff și Petrocub și-au asigurat prezența în cupele europene, iar Zimbru, Milsami și CSF Bălți luptă pentru ultimele 2 locuri în Europa Conference League.