• Fii alături de Echipa Țării

Comitetele FMF

Comitetul de antrenori. Selecționerii naționalelor au prezentat dări de seamă

11 mai 2023 de Victor Daghi
GALERIE

În sala de conferințe a stadionului Zimbru a avut loc o nouă ședință a Comitetului de antrenori. În cadrul întrunirii, selecționerii echipelor naționale au prezentat dări de seamă referitor la cantonamentele și meciuri desfășurate în perioada ianuarie-mai 2023.

 

Naționala Moldovei, antrenată de Serghei Cleșcenco, a disputat acasă, la sfârșitul lunii martie, două partide cu Feroe (1-1) și Cehia (0-0), din cadrul preliminariilor Campionatului European 2024.

 

Reprezentativa feminină a Moldovei sub comanda lui Eduard Blănuță a susținut în luna aprilie un cantonament de pregătire în Turcia și a jucat 2 meciuri amicale (0-1 cu clubul Antalyaspor și 1-3 cu naționala Haiti).

 

Selecționata de tineret U21, pregătită de Ștefan Stoica, a efectuat în luna martie un cantonament de pregătire în Turcia și a susținut meciuri amicale cu Kosovo (0-0) și Austria (0-4).

 

Reprezentativa U17, sub comanda lui Igor Negrescu, s-a clasat pe locul 2 la Turneul de Dezvoltare din Albania, din perioada 2-7 mai (3-1 cu Feroe, 3-2 cu Azerbaidjan și 0-3 cu Albania).

 

Dări de seamă au mai fost prezentate de selecționerii Alexandru Guzun (U20), Andrei Corneencov (U19), Serghei Cebotari (U18), Vitalie Mardari (U16), Andrei Radiola (U15), Alexandra Bocancea (WU19), Elena Subbotina (WU17) și Victoria Ostapenco (WU15).

 

În cadrul ședinței s-a discutat despre o conlucrare mai strânsă dintre Comitetul de antrenori și selecționeri, îmbunătățirea procesului organizațional al cantonamentelor. Tehnicienii Naționalelor noastre au ridicat întrebarea despre situația unor jucători moldoveni născuți peste hotare, care evoluează la echipele de juniori ale cluburilor Roma, Padova (ambele, Italia), Benfica Lisabona (Portugalia), etc., discutarea cu ei și cu părinții lor despre perfectarea actelor moldovenești pentru eventuala lor convocare la Naționalele Moldovei.

 

La ședință au participat Ion Caras, președintele Comitetului, Anatolie Teslev, vicepreședintele Comitetului, Marian Ciobanu, Dănuț Oprea, membri, Alexandru Golban, secretarul Comitetului, Dragoș Hîncu, vicepreședinte FMF, și Pavel Cebanu, președintele de onoare FMF.