• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Socca. Programul meciurilor Naționalei Moldovei la Campionatul Mondial

11 mai 2023 de Victor Daghi

Federația Internațională de Socca a anunțat programul meciurilor de la Campionatul Mondial 2023, care va fi găzduit de Germania în perioada 2-11 iunie.

 

Programul meciurilor Naționalei noastre:

 

4 iunie. Moldova – Columbia. Ora 11.00

5 iunie. Moldova – Albania. Ora 20.00

7 iunie. Moldova – Portugalia. Ora 15.00

 

În 1/16 de finală se vor califica cele mai bune două echipe din fiecare grupă și cele mai bune 10 echipe de pe locul 3. 

 

Programul complet al meciurilor de la Campionatul Mondial 2023 de socca îl găsiți AICI.

 

Tricolorii vor juca la Mondiale în grupa F alături de selecţionatele Portugaliei, Albaniei și Columbiei. Naționala noastră va fi reprezentată la această competiție de către câștigătoarea Grand-finalei Amoligii, care va opune pe campioana de toamnă (FC Victoria) și cea de primăvară (FC Volta). Grand-finala este programată pentru 21 mai, zi, care spun organizatorii, este cea mai importantă din istoria Amoligii. Jocul va avea loc la Arena din parcul La Izvor al capitalei. Începutul la ora 19:30. 

 

La Campionatul Mondial din orașul german Essen vor participa 44 de reprezentative, care au fost repartizate în 11 grupe.

 

La ultima ediție a Campionatului Mondial de socca, care s-a desfășurat la Budapesta, Ungaria, în perioada 10-18 septembrie 2022, Naționala Moldovei s-a oprit în faza optimilor de finală. Tricolorii au fost învinși de reprezentativa Kazahstanului, viitoarea finalistă a Mondialului, cu 6-0. Anterior, echipa noastră antrenată atunci de Sergiu Iepureanu a învins Belgia cu 3-0, Kenya cu 5-0 (victorie tehnică), a remizat cu Georgia (1-1) și a pierdut de la viitoarea campioană mondială Brazilia cu 1-0.

Foto: Socca Moldova