• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 19:00. Petrocub - CSF Bălți

07 mai 2023 de Victor Daghi

 

Petrocub - CSF Bălți

 

7 mai. Hîncești, stadionul Municipal

Arbitru: Andrei COJOCARU

Asistenți: Denis BORISOV și Veaceslav SIVACIOV

Al 4-lea oficial: Stanislav LEU

 

Petrocub: 29.Cristian AVRAM, 4.Victor MUDRAC, 11.Sergiu PLATICA, 17.Victor BOGACIUC, 21.Maxim POTÎRNICHE, 26.Artiom ROZGONIUC, 39.Teodor LUNGU, 78.Nicky CLEȘCENCO, 90.Ion JARDAN, 97.Marius IOSIPOI, 98.Maxim COJOCARU

Rezerve: 28.Nicolai CEBOTARI, 5.Cristian AXENTI, 7.Tudor BUTUCEL, 10.Alexandru BEJAN, 13.Artem FEDOROV, 23.Mihail LUPAN, 24.Ianuș JAMAN, 93.Constantin SANDU, 94.Corneliu COTOGOI

Antrenor: Ivan TABANOV

 

CSF Bălți: 1.Stanislav NAMAȘCO, 3.Da Silva Taira Welington MATSUKICHI, 4.Federico NSUE NGUEMA, 7.Nichita MOȚPAN, 10.Zotsara RANDRIAMBOLOLONA, 11. Daniel DANU, 14.Andrei RUSNAC (c), 17.Serghei MIȘCOV, 21.Nathanael BONGO MBOUROU, 23.Denis FURTUNA, 55.Petru NEAGU

Rezerve: 1.Artur NAZARCIUC, 2.Vladislav BOICO, 9.Vadim YAKOVLEV, 18.Nichita CAMBURA

Antrenor: Veaceslav RUSNAC

 

Petrocub Hîncești și CSF Bălți se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, în ultimul meci al etapei a opta a fazei secunde a Super Ligii. Partida de la stadionul Municipal din Hîncești va fi transmisă gratis de platforma media ligatv.md și de posturile de televiziune We Sport și N4.  

 

Intrarea la meci va fi liberă. Biletele se vor da GRATIS la intrare.

 

Jocul va fi arbitrat de către Andrei Cojocaru din Chișinău. El va fi ajutat de asistenții Denis Borisov, Veaceslav Sivaciov, și al patrulea oficial Stanislav Leu (tustrei, Bender). Observator de arbitri FMF a fost delegat Victor Gheciu (s.Măgdăcești), iar delegat FMF - Gheorghe Cîrlan (Chișinău).

 

Cele două echipe s-au întâlnit de 7 ori.

 

Pe 7 august 2021, în etapa a 5-a, la Bălți, Petrocub s-a impus cu 4-2, iar golurile au fost marcate de Vladimir Ambros-2, Mihail Platica, Vadim Gulceac, respectiv, Maxim Potîrniche (autogol) și Serhii Molochko.

 

Iar pe 26 septembrie 2021, la Hîncești, din nou a câștigat Petrocub, cu 3-0, iar golgheterul campionatului Vladimir Ambros și-a trecut în cont un hat-trick.

 

Pe 27 noiembrie 2021, la Bălți, echipa din Hîncești a câștigat cu 2-1, golul victoriei fiind marcat de Vadim Gulceac în minutul 89, din penalty. Au mai înscris Serhii Molochko, respectiv, Vladimir Ambros.

 

Pe 30 aprilie 2022, pe stadionul din Hîncești, echipa antrenată atunci de Lilian Popescu s-a impus cu 3-2. Golurile au fost marcate de Maxim Cojocaru în min. 29 și 90+3, Ion Jardan în min. 43, respectiv, Emmanuel Chinemerem Alaribe în min. 40 și Serghei Mișcov în min. 83.  

 

În ziua de 10 septembrie 2022 a început cel mai lung meci dintre aceste două echipe, care s-a încheiat două zile mai târziu. Asta deoarece jocul de la Bălți a fost întrerupt în minutul 25, la scorul 0-0, din cauza condițiilor meteorologice precare. Partida a continuat pe 12 septembrie, iar Petrocub a învins cu 1-0, unicul gol fiind marcat în ultimul minut de joc, de către Victor Bogaciuc.

 

Iar pe 9 noiembrie 2022, la Hîncești, reușita lui Iaser Țurcan din minutul 47 a adus 3 puncte formației din Hîncești.

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 2 aprilie 2023, la Hîncești, și s-a încheiat cu o remiză albă.

 

Petrocub a fost eliminată de Sheriff din Cupa Moldovei Moldtelecom, cu scorul general 0-3. În campionat, formația antrenată de Ivan Tabanov a remizat cu Sheriff, scor 1-1, și cu 12 puncte ocupă locul 2.

 

De partea cealaltă, CSF Bălți a învins Sfîntul Gheorghe cu scorul general 3-2, în semifinalele Cupei Moldovei Moldtelecom. Pentru formația antrenată de Veaceslav Rusnac aceasta va fi prima finală din scurta istorie a echipei fondată în 2020. Dar pentru echipele bălțene care au evoluat după independență în competițiile interne, aceasta va fi a 4-a finală. Ultima dată, în 2017, Zaria Bălți era surclasată în finală de Sheriff cu 5-0. Cu un an mai devreme, însă, în 2016 Zaria a câștigat singurul trofeu din istoria orașului Bălți, după 1-0 cu Milsami. A mai fost o finală în 2011, când Olimpia Bălți a cedat în fața echipei Iskra Rîbnița cu 1-2.  

 

În campionat, bălțenii au pierdut de la "sfinți" cu 2-0, în ultima etapă, și cu 4 puncte ocupă locul 6. Formația de la nordul Moldovei este în așteptarea primei victorii din faza secundă a Super Ligii.  

 

CSF Bălți n-a mai câștigat în ultimele 8 meciuri din Super Liga (câte 4 remize și înfrângeri). Partida de astăzi va fi una jubiliară pentru bălțeni, a 50-a din Super Ligă.

 

Fundașul Petrocubului, Ioan-Călin Revenco, și mijlocașul bălțenilor, Serafim Cojocari sunt suspendați pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene.  

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.