• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 17:00. Milsami - Sfîntul Gheorghe

07 mai 2023 de Victor Daghi

 

Milsami - Sfîntul Gheorghe

 

7 mai. Orhei, Complexul sportiv raional

Arbitru: Dumitru MUNTEAN

Asistenți: Alexandru SAJIN și Victor LUCHIȚA

Al 4-lea oficial: Iurii COVTUN

 

Milsami: 1.Emil TÎMBUR, 5.Yaroslav TEREKHOV, 6.Aleksandar ISAEVSKI, 7.Danu SPĂTARU, 15.Radu GÎNSARI, 16.Alexandru ANTONIUC, 17.Artiom PUNTUS, 19.Dan PÎSLA, 23.Vadim BOLOHAN (c), 24.Dumitru ROGAC, 30.Igor BONDARENCO

Rezerve: 13.Victor BUGA, 31.Mihail CIOBAN, 3.Gabriel HOLBAN, 9.Evgheni OANCEA, 11.Mamadou Harouna CAMARA, 20.Igor LAMBARSCHI, 21.Valeriu MACRIȚCHII

Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Sfîntul Gheorghe: 22.Victor STRAISTARI, 3.Mihail ȘTEFAN, 8.Daniel LISU, 10.Marin CĂRUNTU, 15.Maxmillian Ugochukwu IHEKUNA, 19.Serghei SVINARENCO (c), 21.Vadim PAIRELI, 24.Cedric NGAH, 48.Keinus BUNGA, 66.Ion BORȘ, 99.Calin CALAIDJOGLU

Rezerve: 16.Valeriu BUTUCEL, 4.Eduardo DE SOUSA SANTOS, 7.Alexandr SUVOROV, 9.Theocharis POZATZIDIS, 17.Petru OJOG, 26.Yaniv EDERY, 28.Vitalie GUȚU, 88.Ruslan CHELARI

Antrenor secund: Stanislav LUCA

 

Milsami Orhei și Sfîntul Gheorghe Suruceni se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, în cel de-al doilea meci al etapei a opta a fazei secunde a Super Ligii. Partida de la Complexul sportiv raional din Orhei va fi transmisă de platforma media ligatv.md și de postul de televiziune We Sport.  

 

Intrarea la meci va fi liberă. Biletele se vor da GRATIS la intrare.

 

Jocul va fi arbitrat de către Dumitru Muntean din Bender. El va fi ajutat de asistenții Alexandru Sajin (Chișinău), Victor Luchița (Ialoveni), și al patrulea oficial Iurii Covtun (Bender). Observator de arbitri FMF a fost delegat Valeriu Rusacov (Bălți), iar delegat FMF - Alina Capațîna (s.Cotiujeni).

 

Pentru prima dată cele două echipe s-au duelat în Divizia A. În sezonul 2008-2009, ambele formații au obținut câte o victorie, iar la finalul campionatului au promovat în Divizia Națională.

 

În elită, Sfîntul Gheorghe și Milsami au disputat 30 de meciuri directe. Primul a avut loc pe 20 septembrie 2009, Viitorul Orhei impunându-se cu 1-0 prin golul semnat de Alexandru Maximov. Tot în acel sezon, pe 17 martie 2010, Viitorul a învins "sfinții" cu 7-0, această înfrângere fiind una dintre cele mai severe pentru formația din Suruceni în Super Liga. Golurile au fost marcate de Alexandru Maximov, Victor Marian, Alexandru Cucu-3 și Victor Gonța-2.

 

În actuala stagiune echipele s-au întâlnit de 3 ori. Pe 28 august 2022, la Orhei, echipa din Suruceni a învins cu 3-2, iar golurile au fost marcate de Jibril Ibrahim-2, Daniel Lisu, respectiv, Alexandr Belousov și Radu Gînsari. Pe 23 octombrie 2022, la Chișinău, din nou s-au impus "sfinții", datorită reușitei lui Mihail Ștefan din minutul 80. Ultimul duel direct de pe 2 aprilie 2023 s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar golurile au fost marcate de Calin Calaidjoglu (67-penalty), respectiv, Artiom Puntus (27).

 

Ambele formații au mai fost adversare în Cupa Moldovei:  

Sezonul 2017/18, 1/8 de finală: Sf.Gheorghe - Milsami Orhei 0-2 (a marcat Mihail Platica-2)

Sezonul 2019/20, sferturi de finală: Sf.Gheorghe - Milsami Orhei 1-0 (Andrei Calac) și 0-0  

Sezonul 2021/22, semifinale: Milsami Orhei - Sf.Gheorghe 0-2 (Mihail Ghecev, Jibril Ibrahim)  

 

În total, Milsami a adunat 18 victorii, Sfîntul Gheorghe - 11, iar șapte întâlniri s-au încheiat la egalitate. Golaveraj: 60-38 pentru Milsami.  

 

Ambele echipe luptă pentru locul 4, care în anumite circumstanțe poate oferi un loc în Europa Conference League.  

 

Formația orheiană a învins Zimbru cu 1-0, în etapa trecută, și cu 5 puncte a urcat pe locul 5 în clasament. Este primul succes al echipei antrenate de Serghei Dubrovin în faza secundă a Super Ligii. Milsami a întrerupt seria negativă alcătuită din 11 meciuri fără victorie în campionat.  

 

Milsami se confruntă cu mari probleme de efectiv în ultima perioadă, din cauza accidentărilor jucătorilor. Fundașul Vadim Dijinari a fost operat pe 20 aprilie, iar Valeriu Macrițchi, Dinu Graur, Petru Racu, Vitus Amougui, Sergiu Istrati și Vladislav Zavalișca n-au jucat în ultima etapă. În etapa trecută au revenit pe teren căpitanul Vadim Bolohan și Igor Lambarschi, iar Mamadou Camara a fost rezervă.

 

De partea cealaltă, Sfîntul Gheorghe a fost eliminată dramatic din Cupa Moldovei Moldtelecom, ratând șansa să joace a 5-a finală consecutivă. În meciul de la Bălți, portarul Victor Straistari a apărat un penalty, dar gazdele au transformat alte 2 lovituri de la 11 metri, iar sfinții au terminat partida în 9 oameni, din teren fiind eliminați Serghei Svinarenco și Cedric Ngah.

 

În schimb, în ultima etapă de campionat, Sfîntul Gheorghe a obținut victorie, 2-0 cu CSF Bălți, acesta fiind primul succes din faza secundă. "Sfinții", cu 7 puncte, ocupă locul 4 în clasament.  

 

Datorită victoriei de la Bălți, "sfinții" au întrerupt o serie negativă alcătuită din 8 meciuri fără victorie (câte 4 remize și înfrângeri).  

 

Mijlocașul "sfinților" Dan Pușcaș este suspendat pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene.  

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.