• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

Curs de formare a tutorilor UEFA

29 apr 2023 de Reporter FMF
GALERIE

Timp de 2 zile (27-28 aprilie), la Centrul de pregătire a selecționatelor naționale din Vadul lui Vodă, a avut loc primul modul al Cursului de formare a tutorilor UEFA, organizat de Școala Federală de Antrenori a Federației Moldovenești de Fotbal. 

 

Pentru participarea la Curs au fost selectați 16 posesori ai licențelor de antrenor UEFA, absolvenți ai ȘFA FMF (lista este atașată). Scopul Cursului este creșterea și educarea noilor generații de antrenori autohtoni, care în viitor să devină tutori pentru colegii din domeniul antrenoratului.

 

În calitate de invitați speciali, au fost prezenți reprezentanții UEFA Dariusz Pasieka și Pawel Grycmann, ambii din Polonia, membri JIRA Panel UEFA. Înalții oaspeți europeni au ținut lecții referitoare la filosofia cursului, totodată demonstrând partea teoretică pe terenul de joc, în practică.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată de directorul tehnic Dănuț Stelian Oprea și de lectorul ȘFA Vitalie Mardari.

 

În următoarele 6 luni urmează alte 2 module din cadrul acestui Curs de formare a tutorilor UEFA. La final, absolvenții care vor trece cu succes examinarea vor primi diplome de tutore UEFA.