• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

Futsal. Sergiu Tacot, convocat la Națională pentru returul cu Țările de Jos

18 apr 2023 de Victor Daghi

Jucătorul echipei Nistru Chișinău, Sergiu Tacot a fost convocat de urgență la Naționala de futsal a Moldovei pentru meciul retur cu Țările de Jos, din etapa play-off a preliminariilor Campionatului Mondial de futsal 2024.  

 

Am decis să-l convoc pe Sergiu Tacot pentru meciul din 19 aprilie, după ce am văzut cum s-a antrenat astăzi, pentru prima oară, împreună cu toată echipa. Înțeleg foarte bine că Sergiu nu este încă pregătit sută la sută după operație și are nevoie de o perioadă de recuperare mai lungă. În același timp, mă bucură faptul că Sergiu își dorește mult să joace miercuri, să ajute Naționala,  

 

a declarat selecționerul Vladimir Vusatîi pentru fmf.md.      

 

Iată care este lotul Naționalei pentru meciul din 19 aprilie:

Portari: Oleg Chitoroagî (Steaua Dental), Alexei Capsamun (Nistru)

 

Jucători de câmp: Cristian Obadă, Andrian Lașcu, Leonid Podlesnov, Cristian Crasnov, Lilian Guțu, Denis Petrachi (toți, Clic Media), Sergiu Tacot, Constantin Gurjui (ambii, Nistru), Andrei Negara (Balkan Pharmaceuticals), Sergiu Țîmpeu (Steaua Dental), Constantin Burdujel (United Galați, România), Iulian Cojocaru (Autobergamo Deva, România)

 

Naționala de futsal a Moldovei a fost învinsă de reprezentativa din Țările de Jos cu 5-2, în prima manșă a etapei play-off a preliminariilor Campionatului Mondial 2024. 

 

Pentru reprezentativa antrenată de Vladimir Vusatîi urmează meciul retur din 19 aprilie. Partida va avea loc la Futsal Arena FMF din comuna Ciorescu, cu începere de la ora 18:30. Biletele pot fi procurate, online, pe BILETE.FMF.MD. Prețul începe de la 50 lei.

 

Câștigătoarea dublei manșe se va califica în Etapa de Elită.  

 

În celelalte meciuri de baraj se întâlnesc Suedia – Germania (în tur 2-4) și Cehia - Lituania (în tur 5-2). Belgia s-a impus în confruntarea cu Ungaria (2-1, 3-4, 4-3 la penalty).

 

17 selecționate s-au calificat deja în Etapa de Elită: Armenia, Azerbaidjan, Croația, Finlanda, Franța, Georgia, Italia, Kazahstan, Polonia, Portugalia (câștigătoarea ultimei ediții), România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Ucraina și Belgia.

 

Vă reamintim, Moldova a câștigat grupa F din prima etapă preliminară, după ce a obținut victorii cu Elveția (4-1), Estonia (2-0) și Grecia (2-1). Mini-turneul a avut loc în țara noastră între 6 și 9 aprilie 2022.  

 

În a doua etapă preliminară (Main Round), tricolorii s-au clasat pe locul doi în grupa 1, cu 6 puncte. Echipa antrenată de Vladimir Vusatîi a învins Cipru (7-1 și 2-0) și a cedat în fața dublei campioane mondiale Spania (2-7 și 0-4).

 

În Etapa de Elită vor juca 20 de reprezentative, care vor fi împărțite în 5 grupe a câte 4 echipe. Tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor va avea loc pe 5 iulie 2023, iar fiecare echipă va juca câte 6 meciuri (acasă și în deplasare). Meciurile se vor juca până pe 20 decembrie 2023. Câștigătoarele celor 5 grupe se vor califica la turneul final. Cele mai bune 4 echipe de pe locul 2 vor juca meciuri de baraj. Iar în cazul în care turneul final va fi găzduit într-o țară europeană, atunci doar 2 cele mai bune echipe de pe locul 2 vor juca meciuri de baraj. În total, 7 selecționate europene se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial de futsal 2024.

 

Foto: Anna ROTARY