• Fii alături de Echipa Țării

Fotbalul moldovenesc, menționat la Congresul UEFA

13 apr 2023 de Sandu Grecu

 

UEFA a folosit în timpul Congresului ordinar de săptămâna trecută mai multe imagini video din fotbalul moldovenesc. Acest lucru se datorează proiectelor sociale și de dezvoltare sportivă în care este implicată Federația Moldovenească de Fotbal, cu susținerea Uniunii Europene de Fotbal.

 

Astfel, în timpul Congresului, în semn de apreciere, pe ecranele uriașe din sala de conferințe din Lisabona au fost expuse imagini de la Futsal Arena FMF din Ciorescu, dar și din timpul orelor de ”Fotbal în școli”.

 

De asemenea, UEFA a menționat în mod deosebit contribuția deosebită a FMF la ajutorarea refugiaților ucraineni în primele luni de război.     

 

Aleksander Čeferin, președintele UEFA, în timpul discursului său a menționat realizările deosebite ale campioanei Moldovei la fotbal pe arena internațională:  

 

”Fotbalul este Villarreal. Un oraș cu 50.000 de oameni, care a câștigat Europa League, după ce a învins giganții fotbalistici care aparțin bilionarilor.

Fotbalul este FC Sheriff, câștigătoarea meciului din Liga Campionilor pe stadionul celui mai titrat club din lume. Acesta este fotbalul. Fotbalul european este frumos și curajos.”

 

Cel de-al 47-lea Congres ordinar al UEFA a avut loc miercuri, 5 aprilie, la Lisabona, Portugalia. Cele 55 de asociații membre l-au reales în unanimitate, prin aclamație, pe Aleksander Čeferin - președinte al UEFA pentru un mandat de patru ani. Čeferin, în vârstă de 55 de ani, este al șaptelea președinte al UEFA din 2016, când l-a înlocuit pe fostul internațional francez Michel Platini. Ulterior, a fost reales în 2019.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la Congresul UEFA de președintele Leonid Oleinicenco, secretarul general Serghei Butelschi și secretarul general adjunct Nicolai Cebotari.