• Fii alături de Echipa Țării

4 persoane s-au înscris la primul examen de agent de fotbal, organizat de FIFA și FMF

17 apr 2023 de Victor Daghi

De la 1 octombrie 2023 doar agenții licențiați de către FIFA vor avea dreptul să desfășoare activități de impresariat în fotbal. Pentru a obține licență de impresar, FIFA organizează un concurs pe 19 aprilie în fiecare federație națională.

 

Pentru admiterea la examen a fost necesară înscrierea pe platforma FIFA https://agents.fifa.com/home. Ulterior candidații trebuie să susțină un examen. FIFA organizeaza anual două astfel de examene.

 

La primul examen de agent de fotbal al FIFA, care va avea loc pe 19 aprilie, s-au înscris 6.586 de persoane, care fac parte din 138 de asociații membre ale forului mondial, inclusiv Federația Moldovenească de Fotbal.

 

4 persoane au depus cererea de admitere la examen la Federația Moldovenească de Fotbal. Acestea sunt: Emil Pisarenco, Nikita Fedorov, Victor Gondiu și Tarik Shref.

Examenul va avea loc la stadionul Zimbru. Fiecare candidat trebuie să facă dovada achitării taxei de examen, care constituie 2000 de lei.

Examenul va fi susținut în format online (candidatul având obligatia de a-și aduce propriul laptop), într-una din limbile: engleză, franceză sau spaniolă.

 

În ceea ce privește materialele de studiu din cuprinsul cărora vor fi formulate întrebările, acestea se regăsesc pe platforma FIFA mai sus menționată, cu mențiunea că Secretariatul General al FIFA poate include și alte regulamente în bibliografie (fiind recomandat a fi verificate informațiile publicate pe platformă cât mai des posibil):

(i) FIFA Football Agents Regulations;

(ii) FIFA Regulations on the Status and Transfer of Players;

(iii) FIFA Statutes;

(iv) FIFA Code of Ethics;

(v) FIFA Disciplinary Code; and

(vi) FIFA Guardians: Child Safeguarding Toolkit.

 

Următorul examen va fi pe 20 septembrie 2023, apoi în mai și noiembrie anul viitor.  

 

Pentru orice alte informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: nicolae.danila@fmf.md.

 

Regulamentul FIFA privind agenții de fotbal a fost lansat în ianuarie 2023 pentru a asigura un "standard profesional și etic" pentru agenții de fotbal, în încercarea de a crește calitatea reprezentării fotbaliștilor.

 

Foto: FIFA.com