• Поддержи национальную сборную

Fotbal feminin. Selecționata WU19, la un pas de calificarea în Liga ”A” europeană

06 apr 2023 de Maria Teeşanu

Selecționata feminină WU19 se află la un singur pas de calificarea în Liga ”A” europeană, care va permite în următoarele preliminarii ale Campionatului European Under 19 să joace alături de cele mai bune selecționate de pe bătrânul continent și să poată promova direct la turneul final al EURO Under 19.

În ultimul său meci preliminar din cadrul grupei 2, Liga B, care se va disputa pe 7 aprilie, pe LFF Stadionas din Lituania, contra selecționatei Turciei, tricolorele au nevoie cel puțin de o remiză pentru a accede în Liga A. 


Reamintim, că în prima partidă contra Lituaniei, selecționata WU19 a obținut o egalitate, scor 2-2. În cel de-al doilea meci, Naționala de junioare a Moldovei a învins Andorra, scor 1-0 și a urcat pe primul loc în clasament cu 4 puncte, profitând și de decizia UEFA de a sancționa Turcia cu înfrângere tehnică în meciul cu Andorra.

Este o mare realizare că am ajuns să ne batem în meciul decisiv pentru promovarea în Liga A și o premieră pentru fotbalul feminin la nivel de junioare. Naționala Moldovei WU19 este pregătită de antrenoarea Alexandra Bocancea. 


Vă reamintim că selecționata WU19, a avut rezultate remarcabile toamna trecută în meciurile din cadrul preliminariilor Campionatului European, runda 1.

Rezultatele meciurilor din toamna anului 2022:

6 octombrie. Bosnia și Herțegovina – Moldova 3-2
8 octombrie. Moldova – Estonia 5-1

La nivel de fotbal feminin, acestea sunt rezultate extraordinare. Jucătoarea noastră Iuliana Colnic a reușit să se plaseze pe locul 3 printre golghetere în preliminariile WU19, marcând 4 goluri în două meciuri.

Vă reamintim, că din anul 2021 competițiile pentru junioare au un format nou, care are menirea să asigure o dezvoltare a tinerilor jucători de elită, ca parte a angajamentului continuu al UEFA față de fotbalul feminin.

Federația Moldovenească de Fotbal urează mult succes tricolorelor mici în partida cu Turcia. 

HAI MOLDOVA!