• Fii alături de Echipa Țării

Aleksander Čeferin, reales Președinte al UEFA prin aclamație

05 apr 2023 de Sandu Grecu
GALERIE

Cel de-al 47 -lea Congres ordinar al UEFA a avut loc miercuri, 5 aprilie, la Lisabona, Portugalia. Cele 55 de asociații membre l-au reales în unanimitate, prin aclamație, pe Aleksander Čeferin - președinte al UEFA pentru un mandat de patru ani. Čeferin, în vârstă de 55 de ani, este al șaptelea președinte al UEFA din 2016, când l-a înlocuit pe fostul internațional francez Michel Platini. Ulterior, a fost reales în 2019.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la Congresul UEFA de președintele Leonid Oleinicenco, secretarul general Serghei Butelschi și secretarul general adjunct Nicolai Cebotari.

 

Vorbind înainte de realegerea sa, președintele UEFA Aleksander Čeferin a spus:

„Protejarea acestui joc este misiunea noastră. Scopul nostru. Rațiunea noastră de a fi. Suntem aleși și avem datoria să dăm un exemplu. Nu trebuie să uităm niciodată asta. Noi toti."

 

Al 47 -lea Congres ordinar al UEFA a ales următorii candidați pentru cele șapte posturi în Comitetul Executiv al UEFA, pentru un mandat de patru ani: Armand Duka (Albania), Jesper Møller Christensen (Dademarca), Petr Fousek (Cehia), Levan Kobiashvili (Georgia), Luis Rubiales (Spania), Philippe Diallo (Franța) și Andrii Pavelko (Ucraina).

 

Următorul Congres UEFA, al 48 -lea Congres ordinar va avea loc la Madrid, Spania, pe 8 februarie 2024.