• Fii alături de Echipa Țării

Show la Ceremonia de deschidere a turneului internațional „Socca EuroCup”, găzduit de Chișinău

31 mar 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE

Joi, 30 martie, pe Arena din parcul La Izvor al capitalei a avut loc un show grandios, Ceremonia de deschidere a turneului internațional de minifotbal Socca EuroCup. Atmosfera a fost încinsă de trupa „Zdob și Zdub”, care împreună cu orchestra fraților Vasile și Vitalie Advahov, au ridicat tribunele în picioare la propriu. Seara s-a încununat cu victoria Naționalei Moldovei în fața Germaniei, 2-1.


Cu mesaje de salut către spectatori și participanți au venit Leonid Oleinicenco, președinte al FMF, Igor Carasiov, președinte al Socca Moldova și Thanos Papadopoulos, președinte al International Socca Federation. Ultimul a menționat că Arena din parcul La Izvor este cel mai frumos stadion de minifotbal din Europa!

De asemenea, la eveniment a fost prezent, Ion Ceban, primar general al municipiului Chișinău, care a adus cuvinte de încurajare pentru toți participanții: ”Noi, aici, să știți că suntem foarte ospitalieri, așa cum au spus prietenii noștri prin cântece. Ne dorim ca ai noștri copii să crească prin tradiție, prin muzică, prin sport, prin știință și să devină oameni mari – campioni!”

 

Faimoasa trupă Zdob și Zdub alături de frații Advahov au încins atmosfera cu un concert din care n-a lipsit celebra melodie "Trenulețul". La final, îndrăgiții artiști au jucat un meci de fotbal improvizat cu o echipă de copii a clubului FC Chișinău, pe ritmurile ”Hang-ului” de Orchestra Fraților Advahov.

Echipa națională de minifotbal, versiunea socca, a Republicii Moldova a început tare turneul. În partida primei etape a competiției ce se desfășoară pe arena din Parcul chișinăuian La Izvor, tricolorii au învins reprezentativa Germaniei cu scorul de 2:1.

Vă reamintim, că în cadrul etapei a doua, astăzi, de la ora 21:00, echipa Republicii Moldova o va întâlni pe cea a Ungariei. 

Competiția a demarat pe 29 martie, la Chișinău, cu participarea a 13 selecționate europene de top la minifotbal (socca). Turneul internațional Socca EuroCup este organizat în premieră de către International Socca Federation (ISF), în colaborare cu Socca Moldova și Federația Moldovenească de Fotbal. 

 

În ultimii doi ani stadionul din parcul La Izvor a găzduit cu succes calificările Campionatului European de fotbal pe plajă, Divizia B, precum și turneul internațional Amoliga Nations Cup, dar și alte competiții de rugby pe plajă, lupte pe plajă, concerte și manifestații culturale.